Tomáš Batiz Hokej

Liptákov čakajú posledné zápasy základnej časti: Koho by si vybrali hráči do play-off? VIDEO

Základná časť prvej hokovej ligy na Slovensku sa pomaly blíži k svojmu záveru. Hokejistov Liptovského Mikuláša čakajú ešte posledné tri zápasy.

Ilustračný obrázok k článku Liptákov čakajú posledné zápasy základnej časti: Koho by si vybrali hráči do play-off? VIDEO
Foto: Tomáš Batiz / Zdroj: Dnes24.sk

Zverenci Róberta Spišáka sa blížia do záveru základnej časti, v ktorej zabojujú o posledné body pred play-off. Už v stredu 3. februára sa Liptáci predstavia na ľade Spišskej Novej Vsi. “Samozrejme, že do každého zápasu ideme s jasným cieľom a to naplno bodovať,” informuje pred zápasom Róbert Spišák, tréner MHK32 Liptovský Mikuláš.

Liptáci do play-off pravdepodobne z 3. miesta

Ešte pred pár dňami väčšina fanúšikov mikulášskeho hokeja verila v to, že tím spod Tatier si pred záverom základnej časti vylepší postavenie v tabuľke, ale to sa po nečakanom odstúpení Humenného nestane. Rozhodlo o tom zasadnutie SZĽH, ktoré po odstúpení MHK Humenné zo súťaže odpočíta získané body v doterajšom priebehu súťaže práve so spomínaným odstúpeným klubom.

Najväčšiu ranu, tak utrpeli práve Liptáci spoločne so Spišskou Novou Vsou, po tom čo im ubudlo z tabuľky až dvanásť bodov. “Je pravda, že sme chceli útočiť na druhé miesto, ale s touto vecou sme urobiť nič nemohli. V priebehu súťaže nemohol nik tušiť, že jeden z tímov vyhrá s týmto súperom štyrikrát a niektorí iba dvakrát. Je to realita a my sa s ňou musíme vyrovnať,” reagoval na túto situáciu Ivan Droppa, predseda predstavenstva MHK32 Liptovský Mikuláš.

V zápasoch priestor na experimentovanie

Postavenie Liptákov by sa už pravdepodobne meniť nemalo. Tréner Róbert Spišák tak má v posledných troch zápasoch priestor na experimentovanie v zostave, alebo skúšanie rôznych presilovkových formácii, čo môže byť pred play-off užitočnou formou prípravy.

“V tabuľke by sa to pre nás už meniť nemalo, takže v najbližších zápasoch si môžeme vyskúšať veci do play-off, kde sa celý hokej hrá úplne inač. Určite si môžeme vyskúšať viacero variant formácii či už v oslabení, alebo v presilovke, takže na druhej strane nám táto situácia môže aj pomôcť,” pokračoval v rozprávaní Ivan Droppa, ktorý následne aj odpovedal na otázku, či v najbližších zápasoch diváci uvidia očakávaný návrat Karola Križana v mikulášskej brá­ne.

“Karol mal ešte pred pár dňami menšie zdravotné problémy, kvôli ktorým ešte nemohol nastúpiť, pretože chceme aby bol v úplnej pohode. Osobne však som za to, aby z najbližších troch posledných zápasoch základnej časti minimálne jeden odchytal,” dodáva Droppa.

V útoku by sa veľa vecí pred play-off nemalo. Vedenie klubu však komentovalo situáciu ohľadom Patrika Števuliaka, ktorý by bol výraznou posilou do bojov v play-off.

“Je to náš hráč a iba my rozhodneme o tom, kde bude Paťo v najbližších dňoch hrať. Viac by som sa k tejto téme aktuálne nevyjadroval,” informoval Ivan Droppa, predseda predstavenstva MHK32 Liptovský Mikuláš.

Posilniť sa chcú ešte v obrane

Čas konca prestupového obdobia sa nenávratne blíži. Viaceré tímy, ktoré pomýšľajú nad barážovou sa už stihli posilniť. Liptáci pred pár dňami prostredníctvom svojej oficiálnej stránky predstavili novú posilu v obrane, po tom čo sa do dresu Liptovského Mikuláša obliekol hráč so skúsenosťami z najvyššej slovenskej ligy Peter Gula.

“Určite táto posila potešila nás, ako aj samotných priaznivcov mikulášskeho hokeja. Stále však uvažujeme o jednom skúsenejšom obrancovi, ktorý by vystužil naše zadné rady,” komentoval situáciu Ivan Droppa, ktorý okrem pozície predsedu predstavenstva zastáva úlohu asistenta trénera, kde pracuje s obrancami.

VIDEO: Pozrite sa akého súpera by si priali do play-off mikulášski hokejisti
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM