Slávka Kellová Kultúra

Liptov a Żywiec hľadajú „Osobnosť horských zemí“

Poľsko-slovenské pohraničie, vrátane miest Żywiec, Podhale a Liptova spája spoločná regionálna identita, ktorej korene vychádzajú z výnimočnej, pre tieto krajiny charakteristickej salašníckej a horskej kultúry.

Klaster LIPTOV – združenie cestovného ruchu, Mesto Liptovský Mikuláš a Koalície značiek horských zemí so sídlom v Żywci participujú na spoločnom projekte s názvom „Poľsko-slovenská iniciatíva propagácie a rozvoja značiek horských zemí“. Cieľom projektu je podpora kultúry horských území, ktoré sú blízke Poliakom aj Slovákom žijúcim v prihraničných územiach.

V rámci tohto projektu v blízkej dobe prebehne internetová súťaž Individualita horských zemí. Cieľom súťaže je zviditeľnenie ľudí, ktorých činnosť a úspechy na území horských oblastí môžu byť vzorom a inšpiráciou pre ostatných.

Súťaží sa v siedmych kategóriách – malý podnikateľ horských zemí, stredný podnikateľ horských zemí, veľký podnikateľ horských zemí, samosprávca horských zemí, novinár horských zemí, individualita horských zemí a veľvyslanec horských zemí.

Súťaž bude prebiehať ako na slovenskej na poľskej strane, na webovej stránke www.koalicja.zywiec.pl. Ukončením súťaže bude slávnostné vyhlásenie víťazov na záverečnom GALA podujatí 14. apríla 2012 v Żywci za účasti zástupcov samospráv. Víťazi získajú diplomy, sošky a tituly Koalície značiek horských zemí.

Chcete sa zapojiť do súťaže, alebo poznáte osobnosť, ktorá by mala byť súčasťou súťaže? Zašlite svoj kontakt alebo kontakt na navrhovanú osobnosť telefonicky na čísle 044/55 65 401 alebo elektronicky na adresu korcekova@klasterliptov.sk. Podať prihlášku je možné najneskôr do 8. marca 2012. Internetové hlasovanie potrvá od 21. marca do 28. marca 2012.

foto: skk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM