Kultúra

Liptov opäť raz opantá vášeň Orientu: Na festivale brušných tancov vystúpi takmer 260 tanečníc

Podmanivú hudbu, krásu brušných tanečníc a rafinované tanečné kreácie budú môcť Liptáci zažiť už túto sobotu 18. apríla. Šiesty ročník udalosti roka v orientálnom tanci na Slovensku bude tento rok hostiť Dom kultúry v Liptovskom Hrádku.

Ilustračný obrázok k článku Liptov opäť raz opantá vášeň Orientu: Na festivale brušných tancov vystúpi takmer 260 tanečníc
Foto: Slávka Kellová / Zdroj: Dnes24.sk

Takmer 260 tanečníc zo štyroch susediacich európskych krajín, 140 choreografií a celé hodiny nabité orientálnou nespútanosťou. Taký bude ďalší ročník Liptov Orient Festivalu v Liptovskom Hrádku, ktorý patrí k vrcholom podobných podujatí na Slovensku. „Aj z hľadiska veku to budeme mať tento rok skutočne pestré. Do súťažných vystúpení sa nám prihlásilo iba 5-ročné dievčatko. Hornú vekovú hranicu nám uzavrie 51-ročná, nemenej šikovná tanečnica,“ uviedol Gabriel Pinteš, organizátor festivalu z Liptovského tanečného centra v Liptovskom Mikuláši.

Ani tento rok nebudú chýbať hviezdy tohto druhu tanca, ktoré sa svojimi úspechmi zapisujú do rebríčkov najlepších európskych, ale i svetových súťaží. „Pricestuje k nám tanečnica Fatima z Českej republiky, minuloročná majsterka Európy a niekoľkonásobná majsterka ČR. Po roku sa k nám vráti slovenská tanečnica Dia, ktorá je víťazkou prvých štyroch ročníkov festivalu a radi privítame Milu El Kral, legendu orientálneho tanca z Českej republiky,“ dodal G. Pinteš. Galavečer Liptov Orient Festivalu sa začína o 19:30 hod.

foto: ilustračné

Liptov Orient Festival 2015
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM