Tomáš Batiz Správy

Liptovská dedina pokračuje v opravách: Chodníkmi všetko len začalo, uvedomili si dôležitú vec

Na postupnú rekonštrukciu a revitalizáciu miestnych komunikácií, plôch verejných priestranstiev a zatraktívnenie centrálnej zóny v liptovskej obci na úpätí Západných Tatier neďaleko Liptovského Mikuláša nadväzuje postupné budovanie chodníkov.

Ilustračný obrázok k článku Liptovská dedina pokračuje v opravách: Chodníkmi všetko len začalo, uvedomili si dôležitú vec
Foto: Slávka Kellová

„Revitalizáciu obce sme robili v rokoch 2011 a 2012 a stálo to takmer 600.000 eur. V súčasnosti nie sme spokojní so stavom niektorých chodníkov. Vzhľadom na to, že ich budujeme postupne, plánujeme ich zrekonštruovať viac, približne päť. Je to investícia vo výške 120.000 až 200.000 eur. Naposledy sme tiež upravili vstup do obce,“ povedal starosta Ladislav Sedlák.

Prioritný je pre obec Bobrovec podľa starostu chodník z centra smerom ku základnej škole. „Nie je až tak vybudovaný, ako by sme si predstavovali, preto by sme ho chceli urobiť čo najskôr,“ spresnil. Samosprávu už niekoľko rokov sužuje aj stav kotolne tamojšej základnej školy. „Jej oprava bude stáť približne 260.000 eur s tým, že nejaké finančné prostriedky nám poskytne aj štát,“ vysvetlil starosta.

V súčasnom programovom období plánujú zrealizovať niekoľko rôznych akcií. „Momentálne sa obec rozrastá, pribúdajú nám občania a narastajúcim požiadavkám prispôsobujeme aj investičné akcie. Je potrebné zvyšovať kvalitu vo všetkých sférach, od školstva až po dopravu,“ dodal Sedlák.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM