Tomáš Batiz Správy

Liptovská hviezda má nových majiteľov: Zoznam TOP reštík a kaviarní

Na konci školského roka sa na Liptove udeľovali vysvedčenia aj v cestovnom ruchu. Namiesto žiakov ich však dostali gastro prevádzky.

Ilustračný obrázok k článku Liptovská hviezda má nových majiteľov: Zoznam TOP reštík a kaviarní
Zdroj: Dnes24.sk

Do hodnotenia sa zapojilo 21 reštaurácií a kaviarní a 12 z nich bude môcť najbližšie dva roky používať certifikát kvality Liptovská hviezda. V roku plnom športu sa Liptáci naladili športovo a prišli s novinkou. Hodnotenie zjednodušili a zariadenia tak zabojovali už len o jednu hviezdu s hodnotou zlatá, strieborná a bronzová.

Premierová účasť kaviarní

Projekt Liptovská hviezda už štvrtý rok preveruje kvalitu poskytovaných služieb na Liptove. Prvýkrát sa súčasťou hodnotenia stali aj kaviarne a výsledok príjemne prekvapil. „Až štyri kaviarne môžu od dnešného dňa používať certifikát kvality Liptovská hviezda. Z toho dve získali hviezdu zlatú. Musím potvrdiť, že sme zaraďovali do hodnotenia kaviarne s rešpektom, ale dnešné pomyselné vysvedčenia potvrdili, že toto naše rozhodnutie bolo správne" povedal predseda predstavenstva Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Ján Blcháč.

Obľúbená talianska kuchyňa

Najviac sa darilo tým reštauráciám, ktoré sa zamerali na taliansku kuchyňu. Z ôsmych ocenených totiž siahli na hviezdu až štyri ružomberské reštaurácie s talianskou kuchyňou, jedna z Liptovského Mikuláša a jedna z Bešeňovej. Najviac bodov spomedzi hodnotených dosiahla mikulášska reštaurácia Restart Burger, ktorá už podľa svojho názvu, ponúka americkú kuchyňu. Žiadna z reštaurácií nesiahla na zlato, reštaurácie Pizzéria PÁVIK a Restart Burger získali striebro a bronz si odnieslo šesť tunajších zariadení.

Podnikatelia v gastronomických službách ponuku svojich zariadení neustále zlepšujú a kvalita stúpa, aj keď vždy je čo zlepšovať. Potvrdila to aj Liptovská hviezda 2016. „Na kvalitu služieb sme si zámerne posvietili pred začiatkom letnej sezóny. Uvedomujeme si, že šancu uspieť má len kvalita. Kontroly prebiehali anonymne. Špecializovaná firma formou „Mysteryshopping“ vyskúšala služby a zamerala sa na všetky aspekty ponuky. Kvalita jedál bola väčšinou na vysokej úrovni a najväčšie rozdiely boli v prístupe ku zákazníkovi a detailoch, ktoré oddelia priemer od kvality,“ povedala riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Darina Bartková.

„Dobrých reštaurácií a kaviarní je veľa. My hľadáme tie najlepšie z najlepších, pričom už získanie bronzovej hviezdy je pre zariadenia skvelé ocenenie ich služieb,“ povedala Lucia Kazdová, majiteľka agentúry eXperTz, ktorá si posvietila na kvalitu liptovských gastro zariadení.

V tomto ročníku Liptovskej hviezdy hodnotenia pristúpili v Oblastnej organizácii cestovného ruchu REGION LIPTOV aj k úprave. Prideľuje sa už len jedna hviezda a od počtu dosiahnutých percent ide o zlatú, striebornú alebo bronzovú. Väčšina zariadení môže byť s hodnotením spokojná a tí, ktorí na hviezdu nesiahli získali výbornú spätnú väzbu a o svoju hviezdu môžu zabojovať opäť o dva roky.

ZLATÁ HVIEZDA

  1. Kaviareň Aurelica – Liptovský Mikuláš
  2. Kaviareň Central Perk – Liptovský Mikuláš

STRIEBORNÁ HVIEZDA

  1. Reštaurácia Restart Burger – Liptovský Mikuláš
  2. Reštaurácia Pizzéria PÁVIK – Liptovský Mikuláš
  3. Čokoládovňa, kaviareň, bar – Chocolaterie Passe – Ružomberok

BRONZOVÁ HVIEDZA

  1. Kaviareň CaffeIN – Liptovský Mikuláš
  2. Reštaurácia Pizzéria GIOVANNI – Bešeňová
  3. Reštaurácia Atlas – Liptovský Mikuláš
  4. Reštaurácia Ponte – Ružomberok
  5. Reštaurácia U taliana – Ružomberok
  6. Reštaurácie La Famiglia – Ružomberok
  7. Ristorante Camino – Ružomberok
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM