Slávka Kellová Rôzne

Liptovská Mara otvorí svoje útroby

Aj v elektrárni môže byť veselo. V tej pod Liptovskou Marou bude veselo už po šiestykrát. V areáli elekrárne je pripravený program pre všetky rodiny s deťmi.

Program v areáli vodnej elektrárne Liptovská Mara sa začne v sobotu 30. júna o 10:00. Návštevníci sa vyžijú pri najrôznejších atrakciách, súťažiach, ktoré potrvajú až do 15:00. Súčasťou programu budú kreatívne workshopy zamerané na tradičné remeslá regiónu.

Otvorená elektráreň sa bude niesť v znamení ľudovej hudby. Vystúpia detské súbory Ďumbier a Sliačanček a prvý menovaný si tiež prevezme symbolický šek na podporu svojich projektov. Na podujatí bude možné vyhrať vstupenky na nedeľný program folklórneho festivalu Východná, ktorý prebieha súbežne, taktiež s podporou Slovenských elektrární.

Okrem zábavy poskytne Liptovská Mara aj tzv. občiansky servis. Medzi 11:30 do 12:30 sa návštevníci budú môcť stretnúť so zástupcami miestnej samosprávy a štátnej správy. Liptovská Mara je záverečným podujatím z tohtoročnej série Otvorených elektrární. Ročník 2012 dal prostredníctvom umeleckých vystúpení jednotlivcov aj súborov, ale aj vďaka remeselným trhom a workshopom viac priestoru regiónom. Svoju prácu tento rok predstavili odborné útvary elektrárne – kynológovia, hasiči, pracovníci laboratórií radiačnej kontroly okolia či záchranná služba. Aj vďaka týmto novinkám navštívilo doteraz podujatie Otvorené elektrárne 2012 približne 11 300 ľudí, čím predčili návštevnosť minulého ročníka. Obyvatelia z okolia veľkých energetických závodov sa vďaka nemu už šesť rokov príjemným spôsobom zoznamujú s prevádzkami, ktoré vyrábajú elektrinu pre Slovensko, a Slovenské elektrárne budú túto dobrú tradíciu s radosťou ďalej rozvíjať.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM