Tomáš Batiz Futbal

Liptovské derby v príprave: Jednoznačné víťazstvo mikulášskeho tímu

Futbalisti Liptovského Mikuláša privítali v rámci prípravy na novú sezónu tím z Liptovskej Štiavnice. Domáci súperovi nič nedarovali a zaslúžene vyhrali.

Ilustračný obrázok k článku Liptovské derby v príprave: Jednoznačné víťazstvo mikulášskeho tímu
Foto: Tomáš Batiz

MFK Tatran mal na stredajší zápas nastúpiť proti Svitu, ale ten pre maródku v kádri zápas zrušil. Podľa slov Jána Papaja, bolo v snahe vedenia klubu nájsť náhradu, ktorou bola treťoligová Liptovská Štiavnica.

Herne dominovali

Domáci futbalisti v prvom polčase herne dominovali, čo potvrdili už v 4. minúte, keď Liptákov poslal do vedenia Matič. O niekoľko minút sa skóre opäť menilo, keď na 2:0 zvýšil Ferenčík, ktorý sa pred bránou nemýlil. Tatran síce v prvom polčase ovládal hru, ale súperovi poskytli po vlastných chybách dve gólové šance, lenže tie Liptovská Štiavnica nepotrestala.

„Je to pravda. Prvý polčas sme herne dominovali, ale s výkonom sme neboli spokojní. Mali sme aj dobré pasáže, spravili sme hrubé chyby v obrane, ktoré súper mohol potrestať,“ skonštatoval Ján Papaj, športový riaditeľ a hráč MFK Tatran Liptovský Mikuláš.

Potvrdili kvalitu

V druhom polčase sa na oboch stranách prestriedalo. Hostia sa snažili držať krok s Liptovským Mikulášom, ktorý kontroval hru v strede ihriska. Skóre sa nakoniec menilo v 70. minúte, keď sa v pokutovom území presadil mladý Laco. “Do druhého polčasu sme zostavu trošku zmenili, ale tam to už nebolo ono,” dodal Papaj.

Príprava na jarnú časť už pomaly vrcholí. Liptáci odohrajú prvý súťažný zápas 18. marca na ihrisku Spišskej Novej Vsi. Pred začiatkom ich ešte čakajú dva zápasy, najskôr v sobotu 4. marca zápas so Zvolenom, následne generálka s Podbrezovou B.

MFK Tatran Liptovský Mikuláš – TJ Družstevník Liptovská Štiavnica 3:0 (2:0)

  • Góly: 4. Matič, 14. Špilár, 70. Laco
  • MFK Tatran Liptovský Mikuláš: Mikušiak – Šimún, Kucharčík, Kreva, Janec, Poremba, Matič, Lišivka, Papaj, Jasenovský, Špilár

foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM