Správy

Liptovské hviezdy sú rozdané: Ktoré gastro prevádzky uspeli?

Po viac ako mesiac trvajúcich anonymných prepadovkách stravovacích zariadení v Liptove hodnotiaca komisia v rámci projektu Liptovská hviezda odovzdala certifikát najvyššej kvality dvom reštauráciám, ktoré získali suverénne najviac bodov.

Ilustračný obrázok k článku Liptovské hviezdy sú rozdané: Ktoré gastro prevádzky uspeli?
Zdroj: Dnes24.sk

Plný počet hviezd tento rok získal Hotel Tri studničky v Demänovskej doline a Hotel Liptovský dvor v Jánskej doline. „Najväčším pozitívom je zistenie, že kvalita podávaných jedál bola veľmi dobrá. Testované prevádzky strácali body doslova iba na detailoch, zväčša na osobnom prístupe obsluhujúceho personálu. Všetci účastníci dostanú spätnú väzbu, aby vedeli, na čom majú zapracovať,“ uviedla riaditeľka OOCR Darina Bartková, ktorá projekt zastrašuje.

Riaditeľka oceneného hotela v ústí Demänovskej doliny Iveta Chovanová berie získanie plného počtu troch hviezdičiek ako zaväzujúcu poctu. „Je to zadosťučinenie za každodennú prácu a motivácia neustále sa zlepšovať. Rozhodne nemienime zaspať na vavrínoch, ale chceme sa naďalej zdokonaľovať,“ zdôraznila.

Liptovskej hviezdy sa dostalo i osmičke ďalších vybraných reštaurácií na základe úspešne absolvovaných neohlásených návštev anonymných inšpektorov. „Udelená jedna hviezdička ma veľmi potešila, lebo nám vyčítali len maličké chybičky, ktoré sa dajú ľahko napraviť, napríklad podanie zatvoreného jedálneho lístka. Takéto hodnotenie má určite význam, aby sme sa kvalitatívne posúvali,“ dodal Miroslav Bolvanský, majiteľ rodinného penziónu v obci Pribylina.

O rok by si mali odborníci posvietiť na ubytovacie zariadenia, aby porovnali kvalitu poskytovaných služieb so zahraničím.

Dnes24/tasr

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM