Tomáš Batiz Vodný slalom

Liptovské slalomy: Do Mikuláša príde viac ako 300 pretekárov z celého sveta

Areál vodného slalomu Ondreja Cibáka v Liptovskom Mikuláši bude naplno žiť aj počas najbližšieho víkendu. Do Liptova zavíta viac ako 300 pretekárov z 21 krajín z celého sveta.

Ilustračný obrázok k článku Liptovské slalomy: Do Mikuláša príde viac ako 300 pretekárov z celého sveta
Zdroj: TASR

Malou generálkou pred očakávanými Majstrovstvami Európy vo vodnom slalome budú práve Liptovské slalomy, ktoré už niekoľko rokov patria medzi najuznávanejšie preteky. “Tento pretek sme vymysleli už veľmi dávno spoločne so Zdenkom Klusom. Dohodli sme sa s kamarátmi z Poľska, ktorí si vždy radi prišli na Liptov zajazdiť,” povedal Peter Mráz, jeden zo zakladateľov Liptovských slalomov, ktorý ďalej spomínal aj na prvé ročníky. “Najskôr sa tieto preteky volali Spartakiádne slalomy, ale to bolo ešte za bývalých čias. Spomínam si aj na to, že cez prvé ročníky sa počas víkendu konali až štyri slalomy, lebo účasť nebola až taká bohatá ako je teraz,” dodal.

Pretekári sa na slalomy tešia

Účasť k dnešnému dňu potvrdilo už viac ako 300 pretekárov. Dôvodom sú práve blížiace sa Majstrovstvá Európy. “Je to posledný pretek pre májovými ME, takže to bude ukážka toho ako na tom sme. Bude to veľmi kvalitný pretek s veľa svetovými pretekármi, preto sa na to veľmi teším,” prezradil Jakub Grigar, ktorý bude patriť medzi favoritov víkendového preteku.

Práve o 32. ročník Liptovských slalomov je zo strany pretekárov veľký záujem. Uvedomuje si to aj Filip Machaj, riaditeľ pretekov: “V prvom rade hlásia zimu, čo nie je najväčšia výhra. Chceme si aj trošku overiť, ako to bude fungovať pri takom množstve pretekárov, keďže v podstate hneď po našom preteku tu budú Majstrovstvá Európy.”

Jazdiť sa bude v dvoch kategóriach

Liptovské slalomy sa na Liptove uskutočnia už počas najbližšieho víkendu v areály vodného slalomu Ondreja Cibáka. Štartovať sa bude až v dvoch kategóriách. “V sobotu bude kvalifikácia, ale s tým, že sa pôjde iba ICF a B kategória,” dodal ďalej Machaj.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM