Jakub Glajza Hokej

Liptovský Mikuláš cestuje do jamy levovej: Favoritom trápiaca sa Nitra

Hokejisti Lipovského Mikuláša sa v rámci ďalšieho kola Tipsport ligy predstavia na ľade minuloročného majstra. Podarí sa Liptákom nadviazať na víťaznú sériu?

Ilustračný obrázok k článku Liptovský Mikuláš cestuje do jamy levovej: Favoritom trápiaca sa Nitra
Zdroj: TASR

V nedeľu sa budú všetky oči fanúšikov Liptákov upierať na zápas, ktorý odohrajú Mikulášania na ľade trápiacej sa Nitry.

Trápenie Nitry v posledných zápasoch

Po vynikajúcich výsledkoch, ktoré Nitra zaznamenala v základnej skupine hokejovej Ligy majstrov malo byť play-off pokračovaním krásneho sna. Zo sna sa však stala nočná mora, ktorú Nitrania odštartovali hanebnou prehrou v šestnásťfinále s Vítkovicami a po výsledku 7:0 sú ich šance na postup pod bodom mrazu. Navyše tento výsledok zanechal na hráčoch stopy, pretože prišla ďalšia prehra v 10. kole s baranmi z Bystrice v pomere 5:2. Liptáci by mohli negatívnu bilanciu hráčov z krajského mesta natiahnuť na tri, čo poviete?

Sila Nitry v druhej útočnej formácii

To, že Nitrania disponujú naozaj kvalitným a vyrovnaným tímom vedia všetci. Mnohí z vás si však myslia, že najväčšia sila je v ich prvom útoku v zložení Blackwater, Slovák a Laliberté, opak je však pravdou. Klubové štatistiky ovládajú hráči druhej lajni. Krištof a Kutálek s dvanástimi a Ručkay deviatimi bodmi tvoria najproduktívnejší útok Nitranov. Ak chcú Liptáci v tomto zápase uspieť nemôžu sa zamerať na eliminovanie len jednej útočnej formácie, ale práve naopak sústrediť sa na pozorné bránenie všetkých štyroch.

Liptáci bez Richarda Hunu, Nitrania v plnom zložení

Liptákom bude zrejme ďalší zápas chýbať ich druhý najproduktívnejší hráč Richard Huna, ktorého v týchto dňoch trápia vysoké teploty kvôli, ktorým vynechal aj domáci piatkový zápas so Žilinou. Hráči Nitry by mali nastúpiť v rovnakom zložení ako v poslednom zápase v Banskej Bystrici, teda aj s odchovancami Mikulášanov Lukášom Paukovčekom a Radoslavom Macíkom. V drese Liptákov sa po prvý raz na svojom domácom ľade, kde hokejovo vyrastal, predstaví Jozef Stümpel. Špeciálnu príchuť bude mať tento duel aj pre obrancu Tomáša Nádašdiho, ktorý v Nitre odohral tri sezóny a pripísal si v nich na konto 64 bodov za 9 gólov a 55 asistencií.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM