Pavol Tomčík Šport

Liptovský Mikuláš dejiskom celoslovenských športových hier seniorov!

V dňoch od 19. do 21. augusta sa uskutočnia v Liptovskom Mikuláši 16. Celoslovenské športové hry seniorov. Slávnostné zahájenie príde na rad v pondelok 19. augusta o 14. hodine v Strednej odbornej polytechnickej škole (bývalé Poľnohospodárske učilište).

Ilustračný obrázok k článku Liptovský Mikuláš dejiskom celoslovenských športových hier seniorov!
Zdroj: TASR

O hodinu neskôr, teda o 15:00 začnú súťaže v hodoch granátom na cieľ, v šachu, stolnom tenise a v streľbe. Následne v utorok sa uskutočnia na ihrisku Obchodnej akadémie (bývalá SPTŠ) súťaže v behoch, hodoch do diaľky a vo vrhu guľou. Začiatok týchto disciplín je o 9:30 hod.

Súťaže sú v prvom rade rozdelené na kategórie ženy a muži a následne do vekových kategórií do 65, do 70 a nad 70 rokov. Ženy si svoje sily zmerajú v behu na 50 a 200 metrov, v hode granátom na cieľ a do diaľky, v hode váľkom do diaľky, v streľbe, stolnom tenise, šachu a petangu.

V mužských kategóriách nájdeme beh na 60 a 300 metrov, hod granátom na cieľ a do diaľky, vrh guľou, streľbu, stolný tenis, šachy a petang . Ako nás informovala seniorka Viera Bubelínyová z Liptovského Mikuláša: „Prihlásených zo všetkých krajov je 105 pretekárov. Pozývame všetkých, hlavne seniorov, aby sa prišli pozrieť a fandiť.“

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM