Slávka Kellová Futbal

Liptovský Mikuláš - MŠK Žilina 0:1

Úradujúci slovenský majster vo futbale MŠK Žilina zvíťazil v úvodnom zápase štvrťfinále Slovenského pohára na ihrisku prvoligového tímu MFK Tatran Liptovský Mikuláš 1:0.

MFK Tatran Liptovský Mikuláš – MŠK Žilina 0:1 (0:1)
Gól: 4. Kaplan (vlastný). Rozhodoval: Sedlák, 5113 divákov
Zostavy a striedania:
Liptovský Mikuláš: Šavol – Pekár, Kandera, Šupej, Kapláň – Latiak, Bezák, Šlosár, Virgala (87. Líšivka), Babic (72. Helbich) Rezer (79. Škrobák)
MŠK: Krnáč – Guldan, Piaček, Leitner, Vyskočil (74. Žilák)- Šourek, Zošák (86. Škvarka), Poleť, Gergel – Majtán, Ceesay (57. Fotyik)

Pred rekordnou návštevou sa hral vyrovnaný futbal. Domáci počas celého zápasu stačili na favorita. Hostia síce začali tak ako sa patrí na vedúce mužstvo Corgoň ligy a už v 4. minúte sa ujali vedenia vlastným gólom Kaplana, ktorého pred bránkou tiesnil Vyskočil. V 10. minúte strelu Ceesaya zázračne vyrazil Šavol. Aj Liptáci mali šance, v 14. minúte nebezpečne vystrelil Bezák, ale netrafil a v 22. minúte preveril brankára hostí Babic, ale jeho strela mala byť razantnejšia. Druhý polčas začali lepšie Liptáci, ale hra sa odohrávala medzi 16-tkami. Až v druhej časti druhého polčasu hostia pritlačili. V 61. Fotyik netrafil v 100-percentnej šanci a v 65. Majtána vychytal brankár Šavol.

Pavol Strapáč, tréner Tatrana: „Tešili sme sa na zápas so Žilinou. Hrali sme proti kvalitnému súperovi, ktorého sa chlapci nezľakli a podali bojovný výkon za čo im ďakujem. Prehrali sme vlastným gólom, čo však proti takému súperovi nie je hanba.“ Pavel Hapal, tréner MŠK: „Dosť nekvalitné stretnutie, najmä kvôli terénu. Bolo to viac o bojovnosti, ako o hernej kvalite. Kvôli tomu ťažko môžem hodnotiť výkon svojich zverencov. Chceli sme vyhrať, to sa aj stalo a preto sme spokojní.“

zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM