Tomáš Batiz Správy

Liptovský Mikuláš vyšiel s odvážnym plánom: Rozhodne sa už toto leto

Región Liptova je už dlhodobo považovaný za centrum turizmu na Slovensku. Mikulášska radnica chce v tomto smere aj naďalej napredovať.

Ilustračný obrázok k článku Liptovský Mikuláš vyšiel s odvážnym plánom: Rozhodne sa už toto leto
Zdroj: Dnes24.sk

Mesto Liptovský Mikuláš sa naplno pustilo do napĺňania vízie svojej novej značky a prispôsobuje ponuku produktov v rámci cestovného ruchu rodinám s deťmi. Práve tie totiž tvoria približne 60 percent z celkového počtu návštevníkov mesta.

„Doteraz nám pre túto cieľovú skupinu chýbala nejaká ucelená ponuka. Nadviazali sme preto spoluprácu so subjektmi cestovného ruchu zameranú na detského návštevníka a vytvorili sme komplexnú ponuku z už existujúcich aj nových produktov, v ktorých sa spája poznanie, zábava, dobrodružstvo, oddych i aktívne strávenie voľného času,“ povedala riaditeľka Informačného centra v Liptovskom Mikuláši Jana Piatková.

Bohatý program počas leta

Turistickí návštevníci sa tak v metropole Liptova môžu nechať zlapať zbojníkmi, odhaliť tajomstvá prírody v najmodernejšom múzeu na Slovensku, zažiť pocity slávneho maliara, urobiť si piknik v galerijnej záhrade uprostred historického centra, v ZOO môžu stretnúť malého medveďa Vilka alebo smú otestovať cyklochodník vedúci čistým prostredím rieky Váh a zdolať trať, na ktorej trénujú olympijskí víťazi vo vodnom slalome. Liptov však rodinám s deťmi núka aj akvaparky a ďalšie atrakcie.

„Ponuku sme doplnili aj o služby ubytovacích a stravovacích zariadení ústretových k rodinám s deťmi a máme špeciálne pripravené podujatia pre detského diváka. Záujemcovia ich nájdu na mestskej internetovej stránke v kalendári podujatí. Všetky aktivity sú zastrešené pod spoločným logom s ústrednou postavou svätého Mikuláša, ktorá sprevádza deti aj hravým turistickým sprievodcom so sloganom Dobrodružstvá s Mikulášom. Návštevníci si ho môžu vyzdvihnúť v Informačnom centre,“ doplnila Piatková.

Hlavné mesto turizmu

Primátor Ján Blcháč pripomenul, že Liptovský Mikuláš má ambíciu stať sa hlavným mestom turizmu na Slovensku. Rodiny s deťmi sú podľa neho na trhu veľkým a zároveň špecifickým segmentom, ktorý by mohol posilniť pozíciu samosprávy v rozvoji turizmu. „Na podporu turizmu ročne vynakladáme približne 400.000 eur a rôznymi aktivitami vytvárame stimuly pre podnikateľov, ktorí napĺňajú konečnú spokojnosť návštevníkov,“ skonštatoval Blcháč.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM