Tomáš Batiz Správy

Liptovský Šikovný trh: Zaujímavá módna prehliadka na známom hrade v našom okrese

Na prácu šikovných ľudí žijúcich alebo tvoriacich v regióne Liptova poukáže v poradí tretí Šikovný trh, ktorý sa uskutoční v sobotu 14. mája pri hrade v Liptovskom Hrádku. Zviditeľniť má tiež krásu a hodnoty významných a zaujímavých miest v liptovskom regióne.

Ilustračný obrázok k článku Liptovský Šikovný trh: Zaujímavá módna prehliadka na známom hrade v našom okrese
Zdroj: TASR

„Aktuálny ročník Šikovného trhu s názvom Móda na Hrade sa bude niesť v znamení módy. Pripravujeme neobvyklú módnu prehliadku z tvorby šikovných ľudí, ktorí sa pravidelne zúčastňujú na jednotlivých šikovných trhoch organizovaných od roku 2012,“ povedala Jana Mrlianová z Komunitnej nadácie Liptov. V rámci módnej prehliadky predstavia aj modely slovenskej módnej dizajnérky Lenky Sršňovej, ktorá je nositeľkou Národnej ceny za produktový dizajn 2015.

Do prehliadky sa aktívne zapoja a svoje modely inšpirované súčasným hradným dizajnom predstavia aj módne dizajnérky Octavia McKenzie z Juhoafrickej republiky a Zuzana Kedroňová z Ružomberka. „Významným hosťom z Českej republiky je Iveta Nedomová, majiteľka úspešnej módnej firmy, reprezentujúcej originálny český dizajn. Základom jej tvorby je návrat k prírode a pohodliu,“ doplnila.

Súčasťou podujatia je i otvorenie a sprístupnenie novej vyhliadky na novozrekonštru­ovanej gotickej veži hradu, ktorá návštevníkom poskytne netradičný výhľad na bezprostredné okolie hradu a kaštieľa. Pripravené sú aj tvorivé dielne, na ktorých si deti budú môcť vyrobiť klobúčiky či namaľovať svoje vlastné motívy na tričká.

Počas podujatia sa verejnosť môže zapojiť do aktivity Národného Trustu n.o. s názvom Adoptuj si kvetináč II, ktorej cieľom je skrášliť verejný priestor mesta Liptovský Hrádok.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM