Slávka Kellová Iné športy

LM Kings a Kyma sa postarali o najdramatickejší zápas

V Liptov aréne v Liptovskom Mikuláši sa v nedeľu 16. januára odohrali zápasy 7. kola mestskej futsalovej ligy. Niekoľkými zvratmi sa mužstvá Kyma a LM Kings postarali o najdramatickejší zápas kola.

V otváracom zápase policajti srdnato bojovali a podľahli tesne mužstvu Mami Pub 3:4. Vrbica si poradila s Pivovarskou 14 8:3 . Martinček získal svoj jediný bod aj keď mal na viac, nakoľko už v 1. minúte vyhrával 2:0. Vietor zdolal Primu 4:2 , Ruža pomerne ľahko vyhrala 7:1.

Vo večernom šlágri odvekých rivalov, ktorých zápasy majú vždy veľký emocionálny náboj zvíťazila v dramatickom stretnutí Kyma nad Kings 4:3. Prvý polčas sa hral v obojstranne vysokom tempe, ale o niečo lepšia bola Kyma, keď priebeh 1. dejstva ovplyvnil aj veľký počet akumulovaných faulov na strane Kings, ktoré potom muselo hrať opatrne. Najväčšiu šancu otvoriť skóre mal Majláth ale nedal z 10-tky. Onedlho nato sa predsa tešili hráči Kymy z gólu po akcii na dotyk po osi Pastva, Balážik, Zeleňák. Posledný menovaný dopravil netradične loptu do siete a to hlavou. V posledných 2 minútach udrela znova Kyma a skóroval Pastva a v posledných sekundách ani na dvakrát neprekonal Bačíka z bezprostrednej vzdialenosti Balážík a preto polčasových 2:0.

Druhý polčas spustili Kings peklo pred bránou Kymy keď najskôr skóroval Hanis a hneď na to znova netradične hlavou Krajči a bolo 2:2. Aktivita a tlak Kings neustával a v prvých 15 minútach 2. polčasu lopty lietali cez šestku Kymy ako na bežiacom páse. Hráčom LM Kings chýbal krok, predsa však zaslúžene skórovali Koreňom a bolo 3:2 pre Kings. Zdalo sa, že opraty zápasu majú plne v rukách, nakoľko v tejto fáze zápasu boli jednoznačne lepší ako ich oponent. Zlomovým sa ukázal moment keď čistú šancu a možnosť zvýšenia na pravdepodobne rozhodujúcich 4:2 bravúrne zneškodnil Kašák v bráne Kymy. O niekoľko sekúnd bolo 3:3 gólom Pastvu.

S týmto výsledkom sa však nechceli zmieriť najme hráči Kings a znova útočili do plných, čo paradoxne malo opačný výsledok aký chceli dosiahnuť, keď z brejku skóroval Pastva a skompletizoval čistý hattrick a bolo konečných 4:3 pre Kymu. Zápas, ktorému nechýbala zápletka, náboj, dramatickosť a bol plný zvratov, bol ozdobou tohto kola.

Výsledky:

FKP- FC MAMI PUB 3:4 (1:2) G- Švárny-2, Hoško – Tomek a Vyskočáni po 2 NH- Švárny – Vyskočani I.

Pivovarská 14 – Vrbica 3:8 (1:3) G- Mrnčo-2, Szárka – Devečka-3, Budvesel-2,Čatloš, Psotný, Kumančík NH- Pleva – Devečka

Martinček – Dream Team 3:3 (3:2) G- Brtko J.-2, Pavlik T. – Puška-3 Karty- Pavlík L. – ČK (po dvoch ZK) Martinček, Kello (DT) NH- Pavlík – Puška

Vietor – Prima 4:2 (2:1) G- Zlejši-2, Račko, Žiška – Valent, Grozanič K- Kello (Prima) NH- Zlejší – Staš

Ruža – Pagáč 7:1 (5:1) G- Almaský-3, Kajan a Beťko po 2 – Grieš NH- Almaský – Grieš

Kyma – LM Kings 4:3 (2:0) G- Pastva-3, Zeleňák – Koreň, Hanis, Krajčí K- Gáll, Hanis (LMK) NH- Kašák – Koreň

**TABULKA PO 7.KOLE **

1.FC MAMI PUB 21 2.RUZA 18 3.LM KINGS 15 4.VRBICA 12 5.KYMA CENTRAL PARK 12 6.FKP 11 7.VIETOR 9 8.PAGAC TEAM 8 9.PRIMA 7 10.DREAM TEAM 5 11.MARTINCEK 1 12.PIVARSKA 14% 0

Pavel Balážik foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM