Iné športy

Ľuboš Maliňák obhajoval svetový titul: Pre Slovensko vybojoval krásne štvrté miesto

Na ostatné majstrovstvá sveta v klasickej kulturistike vycestoval do Rakúska aj reprezentant z Liptovského Mikuláša Ľuboš Maliňák. Jeho ambíciou bolo obhájiť pre Slovensko minuloročné zlato. Len tesne sa však vyhol medaile.

Ilustračný obrázok k článku Ľuboš Maliňák  obhajoval svetový titul: Pre Slovensko vybojoval krásne štvrté miesto
Foto: Slávka Kellová

Nominačná komisia SAKFST nominovala na 2013 IFBB Majstrovstvá sveta v klasickej kulturistike troch „klasikov“. V kategórii do 168 cm nastúpil nováčik Michal Kertesz (zverenec trénera Hečka nepostúpil do finále), v kategórii do 175 cm dostal príležitosť skúsený a v minulosti medailami ocenený Andrej Varga (zverenec trénera Meška nepostúpil do finále) a v kategórii nad 180 cm mohol prvenstvo obhajovať Ľuboš Maliňák (zverenec trénera Hečka bez problémov postúpil do finále).

Finálová časť Svetového šampionátu klasikov začala tradičným nástupom všetkých reprezentačných teamov, pokračovala porovnávaním šiestich finalistov z každej kategórie a ich voľnými zostavami. Dnes v St. Poeltene na pódiu nastúpila prakticky absolútna špička v klasickej kulturistike, borci z Iránu, Poľska, Rakúska, Ukrajiny a Ruska udivovali nielen estetickými postavami ktoré dokonale skombinovali s formou.

V mimoriadne silnej konkurencii nášho Maliňáka po semifinále rozhodcovia dali až na 5. miesto, vo finále sa Ľuboš snažil, ale napokon to stačilo iba na konečné 4. miesto, zverenec trénera Hečka Michal Kertesz získal 7. miesto, zverenec P. Meška Andrej Varga skončil na 15. mieste.

V absolútnom poradí sa víťazom stal po druhýkrát reprezentant Iránu 27– ročný Mahdi Zatparvar, druhé mesto získal Ali Emre z Turecka a tretie Ildar Akhmetzianov z Ruska. v Pohári národov prvenstvo získal Irán, pred Ruskom a Španielskom.

Súvisiaci článok:

Ďalšie víťazstvo na Tatranskom pohári: Ľuboš Maliňák si v Poprade potvrdil nomináciu na MS

Ľuboš Maliňák MS 2013 Rakúsko
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM