Správy

Ľudí nezaujíma, kto je správcom cesty, ale jej kvalita: Liptovské mestá a obce si preto určili jasnú prioritu

V začínajúcom sa novom programovom období chce hornoliptovský región využiť núkajúcu sa nenávratnú finančnú podporu z eurofondov popri iných dôležitých oblastiach aj na skvalitnenie cestnej infraštruktúry.

Ilustračný obrázok k článku Ľudí nezaujíma, kto je správcom cesty, ale jej kvalita: Liptovské mestá a obce si preto určili jasnú prioritu
Foto: Slávka Kellová

Vedúci predstavitelia miestnych samospráv sa na tom zhodli na ostatnom zasadnutí Združenia miest a obcí Liptova (ZMOL). „Nielen náš región potrebuje v prvom rade dopravnú dostupnosť po kvalitných cestách. Mali by sme sa čo najrýchlejšie dohodnúť, ako dáme všetky naše cesty do poriadku. Ak spojíme sily, určite tomu budeme vedieť pomôcť a vynoviť aj mnohé rozbité miestne komunikácie, ktoré dennodenne využívajú miestni obyvatelia,“ zdôraznil primátor Liptovského Hrádku Branislav Tréger.

Aj predseda ZMOL a primátor Liptovského Mikuláša Ján Blcháč kvitoval, že prostriedky z eurofondov môžu v nasledujúcich rokoch v značnej miere poslúžiť práve na rekonštrukciu miestnych komunikácií. „Podstatné bude, aby sme mali dobre pripravených čo najviac projektov,“ prízvukoval Blcháč. „Ľudí nezaujíma, kto je správcom danej cesty, ale jej kvalita,“ skonštatoval tiež starosta Pribyliny Milan Kohút.

„Nové programové obdobie dáva miestnym samosprávam široké možnosti. Prirodzenú prioritu majú projekty, ktoré budú mať dosah na širšie územie a zlepšovanie dopravnej infraštruktúry to jednoznačne spĺňa. Napríklad postupne budovaná cyklotrasa okolo Tatier má obrovský rozvojový potenciál pre celý región,“ dodal Milan Ovseník z Úradu Žilinského samosprávneho kra­ja.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM