Slávka Kellová Kultúra

Ľudové umenie v podaní detí: Stretneme sa Pri prameňoch krásy

Byť pri prameni tradičnej ľudovej krásy v tej najčistejšej podobe je skutočným sviatkom. Preto sa do Liptovského Mikuláša vracia regionálna súťažná prehliadka detských folklórnych súborov Pri prameňoch krásy. Príďte sa pozrieť na tých najmenších tanečníkov, spevákov a hudobníkov.

Ilustračný obrázok k článku Ľudové umenie v podaní detí: Stretneme sa Pri prameňoch krásy
Foto: Slávka Kellová

„Podujatie je prezentáciou tých najaktívnejších detských folklórnych súborov regiónu Liptov, ktoré už niekoľko rokov či desaťročí vychovávajú deti v oblasti tradičnej kultúry a ľudového umenia,“ približuje myšlienku súťaže Michaela Košová zo spoluorganizá­torského Liptovského kultúrneho strediska.

Prehliadka pri Prameňoch krásy je súťažnou postupovou prehliadkou a jej víťazi budú reprezentovať náš región na krajskom kole v Dolnom Kubíne. Tí, ktorí postúpia, vycestujú na celoštátne kolo do Likavky.

„Všetkých priaznivcov ľudového umenia, budúcich alebo aj bývalých tanečníkov, muzikantov či spevákov pozývame osviežiť svoju dušu k prameňom krásy tradičného umenia a nášho kultúrneho dedičstva dňa 24. marca o 14:30 vo veľkej sále Domu kultúry v Liptovskom Mikuláši,“ dodáva Michaela košová.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM