Slávka Kellová Rôzne

Lyžiarska sezóna sa po Vianociach roztočila na plné obrátky

V nízkotatranskom lyžiarskom stredisku Jasná sa po uplynutí vianočných sviatkov naplno začala hlavná lyžiarska sezóna napriek tomu, že zima je zatiaľ veľmi skúpa na prírodný sneh. TASR o tom informovala hovorkyňa prevádzkujúcej spoločnosti Tatry moun

„Drvivá väčšina ľudí zvykne prežiť Vianoce vo svojich príbytkoch. Uplynulé dni preto boli len akousi zaťažkávacou skúškou, hoci sme na našich svahoch zaznamenali pomerne dosť záujemcov, ktorí si neodpustili aspoň zopár oblúkov ani počas sviatočných dní. Včera a dnes to už naozaj nabralo plné obrátky," zdôraznila pre TASR.

Počet dovolenkárov, ktorí budú v Jasnej oslavovať Silvestra, sa podľa nej blíži k maximálne možnej kapacite. „Prevažujú Slováci, za nimi nasledujú Poliaci a rusky hovoriaci návštevníci," spresnila s tým, že v prevádzke sú všetky zjazdovky do nadmorskej výšky 1843 metrov, ktoré sú v dosahu systému technického zasnežovania.

„Výnimkou je iba úplný vrchol Chopka, kde si to žiada viac prírodného snehu. Nepochybne veľmi dobré podmienky v situácii, keď ho vo všeobecnosti napadalo minimálne, vytvárame intenzívnym zasnežovaním. Pokiaľ boli aspoň trochu vyhovujúce teploty ovzdušia, tri stovky zasnežovacích bodov sa v posledných týždňoch prakticky vôbec nezastavili," dodala Šarafínová.

zdroj: TASR foto: Jasná

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM