Tomáš Batiz Správy

Magický dátum s troma sedmičkami: Na radnici obrad za obradom

Mnohí považújú číslo sedem za jedno z tých šťastnejších. Obyvatelia Liptovského Mikuláša aj práve preto využili dnešný magický dátum k zoficiálneniu manželských zväzkov.

Ilustračný obrázok k článku Magický dátum s troma sedmičkami: Na radnici obrad za obradom
Zdroj: Dnes24.sk

Dnešný magický dátum s troma sedmičkami motivoval zamilovaných k zoficiálneniu manželských zväzkov. Mikulášska matrika má na dnešný deň nahlásených až šesť svadobných obradov. „Snúbenci si takéto dátumy zvyknú rezervovať aj rok dopredu, sobáše sme na radnici schopní vykonávať každú pol hodinu od 13.00 hod. Pokiaľ je však obrad mimo obradnej miestnosti, potrebujeme naň hodinu a v prípade Chopku, kde sa občas tiež vyskytne záujem o obrat, sa počíta s dvoma hodinami aj s cestou,“ vysvetlila Dana Almanová z Mestského úradu v Liptovskom Mikuláši.

Tri šestky v kurze neboli

Najviac sobášov v minulom roku zaznamenala matrika na Jána (24. júna) a v prvý prázdninový deň (1. júla), bolo ich tiež šesť, ako dnes. Zaujímavé je, že mladomanželom sa minuloročný dátum 6. 6. 2016 nepáčil, miestna matrika neoddala v termíne s troma šestkami žiadnych mladomanželov. „Aj tento rok mali už zamilovaní rezervovaný jánsky termín, o sobáš 24. júna 2017 malo záujem až osem párov vrátane zlatej svadby,“ skonštatovala ďalej Almanová.

Nová svadobná miestnosť

Záujem o vydaj a ženbu v obradnej miestnosti na mestskom úrade sa zrejme zvýšil aj vďaka jej modernizácii. Snúbenci si totiž do novej siene môžu pozvať až 70 hostí, kým v starej sobášnej sieni ich mohli mať len približne tri desiatky.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM