Tomáš Batiz Správy

Majstri navštívili mikulášskych študentov: Učili ich, ako sa starať o pivo

V Liptovskom Mikuláši sa vybratí študenti učili o profesionálnej starostlivosti, ktorú potrebuje pivo.

Ilustračný obrázok k článku Majstri navštívili mikulášskych študentov: Učili ich, ako sa starať o pivo
Zdroj: TASR

Pivní majstri z akadémie Cervesario navštívili v týchto dňoch Hotelovú akadémiu v Liptovskom Mikuláši, aby budúcim pracovníkom v gastro priemysle ukázali, ako sa profesionálne starať o pivo.

Pretavia to do praxe

Rôzne zručnosti, ktoré študenti získali počas prednášok, môžu následne využiť aj v praxi. „Vzdelávacie aktivity zo strany odborníkov vítame, pretože vedia žiakov nielen veľa naučiť, ale aj motivovať k láske ku práci v oblasti gastronómie, a súčasne prinášajú aktuálne poznatky daného odboru, ktoré naši žiaci môžu ďalej využívať vo svojej praxi. Aj preto sa naša škola do programu zapája každoročne od jeho začiatku,“ uviedla riaditeľka školy Katarína Uličná.

Čašníkov je málo

Cieľom programu je vzdelávať budúcich pracovníkov gastrosektora tak, aby ovládali pivnú teóriu, akú starostlivosť o pivo vyžaduje a ako ho správne načapovať, aby sa pivo dostalo k zákazníkovi v takej kondícii, v akej opúšťa brány pivovaru. „Je stále ťažšie nájsť vhodných uchádzačov, najmä o pozíciu čašník. Potvrdil to aj prieskum z leta 2016, v ktorom až 97 percent z 81 oslovených zariadení malo problém s obsadením voľných miest. Až 76 percent z nich malo záujem zamestnať nových čašníkov. Verím, že aktivity ako Cervesario prispievajú k zvyšovaniu odborných znalostí a zručností absolventov a budúcich zamestnancov a celkovému zlepšeniu tejto situácie na trhu,“ ozrejmil generálny sekretár Zväzu hotelov a reštaurácií SR Marek Harbuľák.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM