Tomáš Batiz Vodný slalom

Majstrovstvá Európy vo vodnom slalome: Fenomenálny Grigar lídrom medzi kajakármi

Kvalifikačnými jazdami odštartovali v Liptovskom Mikuláši majstrovstvá Európy vo vodnom slalome. Liptáci s prehľadom postupujú do semifinále.

Ilustračný obrázok k článku Majstrovstvá Európy vo vodnom slalome: Fenomenálny Grigar lídrom medzi kajakármi
Zdroj: TASR

Slovenský singlkanoisti Alexander Slafkovský, Matej Beňuš a Michal Martikán postúpili do semifinále C1 na ME v Liptovskom Mikuláši. V prvej kvalifikačnej jazde bol najrýchlejší Slovinec Benjamin Savsek, za ktorým zaostal o 1,14 sekundy Nemec Sideris Tasiadis. Tretí bol Slafkovský so stratou 1,12 s, Matej Beňuš dosiahol piaty najrýchlejší čas (+2,87).

Skvelá jazda mladého Liptáka

Do semifinále kanoistov sa suverénne prebojoval Jakub Grigar, ktorý v prvej kvalifikačnej jazde dosiahol najrýchlejší čas a pred druhým Čechom Jiřím Prskavcom mal náskok 0,65 sekundy. „Je fajn dôjsť do cieľa s úsmevom na tvári a pocitom že to nebolo tak zlé,“ napísal po preteku na svojom facebooku Jakub Grigar. Do semifinále postúpili aj Andrej Málek (11., +2,97) a Martin Halčin (16., +3,89).

Beňuš nezaváhal

Slovenský reprezentant v singlkanoe Matej Beňuš v prvej kvalifikačnej jazde na ME v Liptovskom Mikuláši nezaváhal a pohodlne sa dostal do semifinále. Beňuš dosiahol piaty najrýchlejší čas a pred domácim publikom išiel podľa vlastných slov na istotu. Beňuš, ktorý je už istým slovenským účastníkom OH v Riu, absolvoval jazdu bez jedinej trestnej sekundy. „Bola to taká priemerná kvalifikačná jazda. Išiel som viac-menej na istotu, ale som spokojný, lebo som nič nepokazil a cieľ som splnil – postúpil som,“ poznamenal Beňuš.

Voda je ľadová

Divákom, ale ani samotným aktérom, príliš nepraje počasie. Po niekoľkých slnečných dňoch sa práve v prvý deň európskeho šampionátu na Liptove rozpršalo i ochladilo. „Prekvapilo ma, aká je zima. Voda je strašne ľadová a plytká a trochu s tým bojujem. Vody je dokonca menej než počas týždňa, keď sme trénovali. Veru, búchal som loď,“ dodal Beňuš. Semifinále C1 je na programe v sobotu predpoludním.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM