Slávka Kellová Hokej

Marek Bartánus mieri do Vítkovic

Novým hráčom extraligového hokejového tímu HC Vítkovice sa v nedeľu stal slovenský útočník Marek Bartánus. Pre 25-ročného rodáka z Liptovského Mikuláša to po Sparte Praha a Karlových Varoch bude už tretí angažmán v českej najvyššej súťaži.

Ilustračný obrázok k článku Marek Bartánus mieri do Vítkovic
Foto: Slávka Kellová

„Správa o mojom trejde do Vítkovíc ma veľmi potešila,“ vyjadril sa Marek Bartánus pre klubový web. „Česká extraliga je v súčasnosti ešte kvalitnejšia vďaka veľkému množstvu hráčov z NHL. Som veľmi rád, že sa môžem pripojiť k Vítkoviciam a pokúsiť sa im pomôcť.“

Bartánus počas tejto sezóny ako kmeňový hráč Slovana obliekal dres farmárskeho tímu HK 36 Skalica. V jej farbách odohral 14 zápasov s bilanciou 14 bodov (4+10).

„Vítkovice som sledoval stále, rovnako aj českú súťaž. Vlani som bol v Karlových Varoch, predtým na Sparte. Myslím si, že Vítkovice majú dobrú divácku kulisu, kvalitný tím, čo potvrdili predchádzajúce roky, v ktorých boli dvakrát vo finále. Tiež viem, že sa tu praktizoval útočný hokej, čo by mi mohlo vyhovovať,“ povedal ďalej Bartánus. Podľa jeho vlastných slov prišiel do Vítkovíc, aby mužstvu pomohol vrátiť sa na víťaznú vlnu a posunúť mužstvo v tabuľke smerom hore. „Budem sa snažiť hrať tak, aby som to potvrdil. Teším sa na nadchádzajúce tri zápasy, ktoré hráme vonku. Je dôležité začať vyhrávať. Do konca sezóny ešte zostáva dosť času, takže pušku do žita by som ešte nehádzal,“ uzavrel Marek Bartánus.

Uplynulú sezónu začal v Karlových Varoch, ale dohral ju v Slovane Bratislava. V belasom drese sa mu darilo, v 36 zápasoch základnej časti nazbieral 27 bodov (9+18) a v play off pomohol Slovanu k ôsmemu majstrovskému titulu 6 gólmi a rovnakým počtom nahrávok.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM