Pavol Tomčík Hokej

Marek Uram: Čím som starší, tým mi hokej viac chutí

Hokejista Marek Uram ešte nevešia korčule na klinec. 38 ročný rodák a odchovanec hokeja v Liptovskom Mikuláši bude od novej sezóny pôsobiť v nadnárodnej MOL lige v drese Nových Zámkov.

Ilustračný obrázok k článku Marek Uram: Čím som starší, tým mi hokej viac chutí
Zdroj: Dnes24.sk

Na úvod otázka k tvojmu tohtoročnému pôsobeniu v Znojme. Dosiahol si tam 29 bodov, si spokojný s touto sezónou?
Ťažko povedať, či spokojný. Rakúska liga je veľmi zaujímavá, pretože je to medzinárodná súťaž, v ktorej sa mi páčilo. Bohužiaľ, nedostával som toľko príležitostí na ľade, koľko by som očakával. K tomu sa pridal môj mesačný výpadok pre zranenie, takže tie štatistiky nie sú také, aké by som chcel ja, či ľudia v klube, a tak sme sa rozišli.

Ako vzniklo spojenie Marek Uram a Nové Zámky?
Po tejto sezóne som rozmýšľal nad ukončením kariéry, pretože podmienky v hokeji sú také, aké sú. Mal som celkom dobrú možnosť práce, kde by som ostal pri športe, ale v tej chvíli sa mi ozvali predstavitelia z Nových Zámkov. Stretli sme sa, pobavili sme sa a vznikla z toho dohoda na jeden rok.

Čo očakávaš od nového pôsobiska? Chceš opäť chytiť chuť do hokeja?
Musím povedať, že čím som starší, tým mám väčšiu chuť do hokeja. Keď niečo robíte viac ako 30 rokov, tak je veľmi ťažké skončiť zo dňa na deň. Aj preto som prikývol na ponuku z Nových Zámkov. O rok sa predĺži moja hráčska kariéra a stále si myslím, že hokej viem hrať a mám čo ponúknuť mladým hráčom. Budem veľmi rád, ak sa vo svojom novom klube budeme hokejom všetci baviť. Nielen ja, ale i diváci a funkcionári. Dúfam, že budeme všetci spokojní.

Pripúšťaš i takú možnosť, že to nebude tvoja posledná sezóna?
V mojom veku sa už nemôžeme baviť o nejakých perspektívach na nejaké dva, či tri roky. Uvidíme, ako bude slúžiť zdravie, ako to bude fungovať po športovej stránke a ako to bude baviť ľudí a všetkých okolo. Nehovorím ani to, že je to moja posledná sezóna, ale nehovorím ani to, že to nie je moja posledná sezóna. Uvidíme v jej priebehu.

Foto: ilustračné (hokejportal.net)

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM