Slávka Kellová Iné športy Iné športy

Martikán o stotinu sekundy zdolal Slafkovského

Víťazom Medzinárodného slalomu v rámci tradičného vodnoslalomárskeho podujatia 63. ročníka Medzinárodného tatranského slalomu v Areáli Ondreja Cibáka v Liptovskom Mikuláši sa v C1 mužov stal Michal Martikán.

Dvojnásobný olympijský víťaz o stotinu sekundy zdolal svojho reprezentačného a oddielového kolegu Alexandra Slafkovského, bronzový stupienok na pódiu pre medailistov patril ďalšiemu Slovákovi Matejovi Beňušovi. Najlepším zahraničným kanoistom bol Grék Christos Tsakmakis na 6. mieste.

Preteky boli pre slovenských reprezentantov treťou časťou štvorkolovej kvalifikácie do reprezentačných družstiev pre rok 2011. Michal Martikán má účasť zabezpečenú na základe výsledkov v predchádzajúcich sezónach.

Alexander Slafkovský je už istým víťazom kvalifikácie, pretože sa počítajú tri najlepšie výsledky a už ho žiadny zo súperov nemôže predstihnúť. Na druhom mieste sú spoločne Matej Beňuš a Karol Rozmuš. Práve medzi nimi dvoma sa rozhodne o tom, kto bude slovenskou singlovou trojkou v tíme. Posledné nominačné preteky sú na programe v sobotu 14. mája v Liptovskom Mikuláši v rámci kvalifikácie na nedeľný Memoriál Ondreja Cibáka.

Výsledky – C1 muži:

1. Michal Martikán (Dukla Liptovský Mikuláš) 95,94 (0 trestných sekúnd), 2. Alexander Slafkovský (Dukla Liptovský Mikuláš) 95,95 (0), 3. Matej Beňuš (ŠKP Bratislava) 98,85 (0), 4. Jerguš Baďura (ŠKP Bratislava) 100,99 (0), 5. Karol Rozmuš (ŠKP Bratislava) 101,76 (0), 6. Christos Tsakmakis (Gréc.) 101,98 (0), … 16. Patrik Gajarský (Dukla Liptovský Mikuláš) 107,05 (4), 28. Martin Jašek (Dukla Liptovský Mikuláš) 112,10 (6)

Poradie v štvorkolovej kvalifikácii o účasť v reprezentačnom tíme SR (Michal Martikán má miesto isté): 1. Alexander Slafkovský (Dukla Liptovský Mikuláš) 19 bodov – už istý víťaz, 2. Matej Beňuš (ŠKP Bratislava) a Karol Rozmuš (ŠKP Bratislava) obaja po 14, 4. Patrik Gajarský (Dukla Liptovský Mikuláš) a Jerguš Baďura (ŠKP Bratislava) obaja po 6, 6. Martin Jašek (Dukla Liptovský Mikuláš) 5, 7. Marko Gurecka (Dukla Liptovský Mikuláš) 2

zdroj: SITA foto ilustračné: SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM