Tomáš Batiz Hokej

Matej Bača: Dali sme do toho všetko

V piatom rozhodujúcom zápase play-off extraligy dorastu sa predstavili pred vlastnými fanúšikmi domáci hráči Liptovského Mikuláša, ktorí vo vyrovnanej sérii privítali hostí z Dubnice.

Ilustračný obrázok k článku Matej Bača: Dali sme do toho všetko
Foto: Tomáš Batiz

Hneď v úvode zápasu bolo vidno, že sa nehrá iba o „guľôčky.“ Oba tímy si dávali pozor hlavne v rozohrávke a postupne sa chceli presadiť v útočných pásmach, kde však dobre zasahovali brankári oboch tímov. Namotivovať súpera na úvodný gól sa snažil Nemec, ktorý svojou prihrávkou spoza brány nasmeroval puk na úplne voľného protihráča, ten však strelou zápästím mieril iba do Púteca. V 14. minúte sa Liptáci dostali do vedenia, keď sa po dorážke presadil Michal Kabáč. „Mal som tam šťastie, že Miro Struška nedal gól, ale puk sa odrazil ku mne. Som spokojný,“ informoval krátko po zápase útočník Michal Kabáč. Mikulášsky tlak pokračoval aj po góle. Domáci hráči to viackrát skúšali cez nahodené puky a následné zakončenie, ktoré vo väčšine prípadov pokryl brankár Guriš. Šancu zvýšiť náskok mal dve minúty pred koncom prvej tretiny Žiak, ten ani na viackrát pred bránou súpera neprekonal brankára.

Úvod druhej tretiny patril určite domácim hráčom, ktorí zvýšili svoj náskok na dvojgólový po tom, ako sa spomedzi kruhov presadil Matúš Sukeľ. Aby toho nebolo málo, mikulášski hráči sa poďakovali 750 divákom, ktorí si našli cestu na zimný štadión v Liptovskom Mikuláši aj tretím gólom po perfektnom blafáku Baču. „Bolo to určite aj šťastie, ale pomohli mi aj moji spoluhráči,“ opisoval radosť z gólu obranca Matej Bača. Práve mikulášsky obranca Bača nedohral prvú tretinu, mohol za to puk, ktorý ho nepríjemne trafil do kolena. „Puk ma trafil z boku do kolena a nevedel som čo s tým je. Dosť ma to bolelo, ale potom to prešlo. Aj o tomto je play-off, nemali sme dôvod sa šetriť. Museli sme dať do toho všetko,“ upresňuje dôvod prečo nedokončil prvú tretinu obranca Bača. Za veľmi nepriaznivého stavu museli niečo vymyslieť aj hostia, ktorí už viac prikladali na ofenzívu. Nahodený puk od modrej jemne tečol pred bránou Laurenčík, ktorý tak puk poslal iba do tyče. Radosť v dubnických dresoch prišla v 29. minúte po tom, ako Luhový najskôr zlyhal na Pútecovi, no následná dorážka z hokejky Lukáša Hrušíka skončila gólom. Potlesk neobišiel ani individuálny prienik Matúša Sukeľa, ktorého krížne zakončenie minulo bránu. Veľký úbytok na dubnickej psychike mohol spôsobiť v závere druhej časti hry Žiak, ktorý sa po zlom striedaní hostí dostal do útočného pásma, odkiaľ však neskóroval.

Na začiatku tretej tretiny zahrávali domáci hráči presilovku, v ktorej iba bezhlavo nahadzovali puky na súperovho brankára. Perfektná akcia prišla v 44. minúte, keď M. Sukeľ našiel voľného Dunčka, ktorý pred bránou poslal puk tesne vedľa. Veľká dráma sa začala písať v 47. minúte po tom, ako Dubnica znižovala druhým presným zásahom Lukáša Huršíka. V záveru zápasu sa na domácej strane predviedli iba obrancovia, najskôr pálil mimo Pagáčik, o pár sekúnd vyslal už presný pokus na bránu Nemec. Po skončení zápasu sa na zimnom štadióne spustil dlhý potlesk, ktorým sa diváci poďakovali mikulášskym hráčom za dobrú sériu a následný postup do semifinále, kde sa stretnú s bratislavským Slovanom.

Ján Pleva (asistent trénera): Dubnica je veľmi kvalitné mužstvo, ale my sme boli o 1% lepší. Musím poďakovať všetkým hráčom, ktorí sa nezľakli piateho zápasu. Myslím si, že sme podali perfektný výkon. Vďaka patrí aj fanúšikom, ktorí vytvorili perfektnú kulisu.

Michal Haviar, foto: Tomáš Batiz

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM