Pavol Tomčík Basketbal

MBK Liptovský Mikuláš: Začal sezónu prípravou v Kvačanoch

ZŠ v Kvačanoch je miestom sústredení basketbalistov MBK Liptovský Mikuláš už desiatku rokov. Na tohtoročný kemp prišli aj juniori, ktorí nastúpia do sezóny v drese BK Iskra Svit.

Ilustračný obrázok k článku MBK Liptovský Mikuláš: Začal sezónu prípravou v Kvačanoch
Zdroj: Dnes24.sk

Jubilejný 10. krát začal Mestský basketbalový klub Liptovský Mikuláš prípravu na novú sezónu sústredením na osvedčenom mieste – v areáli ZŠ Kvačany.

Martin Králik- manažér MBK Liptovský Mikuláš: „Vedenie školy na čele s pani riaditeľkou Rypákovou nám vytvára výborné podmienky na prípravu. Máme k dispozícii telocvičňu, vonkajšie basketbalové aj futbalové ihrisko a kuchyňu s takmer domácou stravou. V tréningoch sme na rôzne výbehy využili aj priľahlé kopce či nedaľeké Oblazy“.

Na sústredení sa počas ôsmich tréningových dní zúčastnili kompletné družstvá mladších a starších žiakov a dievčat. Do tréningového procesu sa so žiakmi zapojili aj juniori, ktorí sa pripravujú na svoje pôsobenie vo Svite. Prípravu začalo takmer 40 detí pod vedením a dohľadom ôsmich trénerov, keď okrem stabilných trénerov klubu sa hráčom venovali aj kondiční tréneri Zuzana Žuffová, Lenka Horňáková a Ján Demčák. Pod vedením Lucie Vankovej si náročnú prípravu hráči a hráčky spestrili jumpingom. Každý deň tak deti absolvovali 3–4 tréningové jednotky, večer bol venovaný individuálnym súťažiam všetkých účastníkov. Na záver sústredenia boli tieto individuálne súťaže vyhodnotené a všetky družstvá odohrali zápas proti trénerom.

Martin Králik- manažér MBK Liptovský Mikuláš: „Celý tréningový kemp sprevádzalo takmer ideálne počasie, takže sme mohli sbsolvovať maximálnu porciu tréningov. Nasadenie hráčov bolo 100%-tné a so začiatkom prípravy sme úplne spokojní. Od 18.8. sme začali s tréningami v telocvični, aby sme na začiatok sezóny, ktorá začne koncom septembra boli dobre pripravení.“

Autor: Pavol Tomčík st.
Foto: Martin Králik

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM