Michal Paška Rôzne

Medzi najčastejšie úrazy na lyžovačkách patria vyvrtnutia a zlomeniny

Medzi najčastejšie úrazy, ktoré si ľudia prinesú z lyžovačiek, patria zlomeniny nôh či rúk, rôzne vyvrtnutia alebo aj otrasy mozgu. Práve pre prípad takýchto nešťastí je pre lyžiarov dobré sa poistiť. Podľa poisťovní sa Slováci najčastejšie istia pri

„Ľudia, ktorí za lyžovačkou cestujú do zahraničia, si v rámci krátkodobého cestovného poistenia uzatvárajú riziko liečebných nákladov a úrazové poistenie," opísala hovorkyňa Union poisťovne Judita Smatanová.

Podľa Gabriela Tótha z Allianz – Slovenskej poisťovne (SP) sa pritom počas minuloročnej zimnej sezóny stalo najviac úrazov v rámci zahraničia v Rakúsku. „Za ním nasleduje Taliansko, Francúzsko a Švajčiarsko," vymenoval Tóth. Allianz – SP podľa jeho slov vyplatila počas minuloročnej sezóny za úrazy v zahraničí vyše 33.000 eur. „Najdrahšia zlomenina vyšla na 7775 eur,“ dodal Tóth.

Počet úrazov na lyžovačkách a dovolenkách na horách pritom za posledné roky podľa poisťovní ani neklesá, ani nestúpa. „Počas posledných dvoch rokov je počet poistných udalostí z cestovného poistenia vzácne vyrovnaný," opísal Šimon Kollár z Wüstenrot poisťovne. V porovnaní s minulosťou však počty úrazov podľa neho klesajú.

zdroj: TASR ilustračné foto: SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM