Šport

Medzinárodné Liptovské slalomy už tento víkend: Bude sa aj oslavovať

Na Medzinárodných liptovských slalomoch sa počas nadchádzajúceho víkendu bude aj oslavovať. Dôvodom je vzácne jubileum, tradičné podujatie dospelo v Liptovskom Mikuláši už do 30. ročníka.

Ilustračný obrázok k článku Medzinárodné Liptovské slalomy už tento víkend: Bude sa aj oslavovať
Foto: Slávka Kellová

Na Medzinárodné liptovské slalomy si navykla domáca špička i zo zahraničia. V úvode sezóny sa v Areáli vodného slalomu Ondreja Cibáka všetci po zime primerane otestujú, tentoraz v konkurencii takmer 230 slalomárov zo šiestich krajín.

„Príde aj slovenská seniorské špička, no mladí budú chýbať, pretože na nich čaká na budúci týždeň vrchol v austrálskom Penrithe na MS juniorov a do 23 rokov,“ informoval prezident zväzu a jeden z organizátorov Ivan Cibák. „Zo známejších mien neprídu vari len bratia Hochschornerovci. Tridsaťročné jubileum si treba oceniť, pre víťazov sme napríklad nachystali krásne vázy s vygravírovanou tridsiatkou.“

Celkových víťazov jednotlivých kategórií určí v dvoch samostatných slalomoch v sobotu a nedeľu klasicky zaužívané olympijské bodovanie 7, 5, 4, …1, v prípade rovnosti bodov rozhoduje výsledok z nedele. Štartovať sa bude na vetve kanála s názvom Váh.

Vlani zo slovenských slalomárov zvíťazili singlista Alexander Slafkovský a kajakárka Jana Dukátová.

Program


  • sobota: od 9.45 C1 muži K1 ženy prvá a druhá jazda. 14.00 C2 a, K1 muži a C1 ženy prvá a druhá jazda
  • nedeľa: od 9.45 C1 muži a K1 ženy prvá a druhá jazda, 14.00 C2 muži, K1 muži a C1 ženy prvá a druhá jazda

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM