Tomáš Batiz Šach

Medzinárodný šachový tábor: Do Mikuláša pricestuje viac ako 120 šachistov

Liptovský Mikuláš opäť privíta v rámci Medzinárodného turnaja V4 najlepších šachistov.

Ilustračný obrázok k článku Medzinárodný šachový tábor: Do Mikuláša pricestuje viac ako 120 šachistov
Zdroj: TASR

Viac ako 120 mladých šachistov zo siedmich krajín pricestuje o niekoľko dní do metropoly Liptova na desiaty ročník Medzinárodného šachového tábora mládeže V4 Liptov 2017. Organizuje ho v dňoch 20. až 25. júna Liptovská šachová škola v Liptovskom Mikuláši.

„Náš šachový tábor má pevné miesto v medzinárodnom kalendári šachových podujatí. V tomto roku máme zabezpečenú účasť hráčov zo špičkových mládežníckych centier Poľska, Maďarska, Českej republiky a Slovenska. Okrem týchto krajín sa zúčastnia aj šachisti z Ruska a prihlášky do mládežníckych turnajov jednotlivcov sme dostali i z Nemecka a Luxemburska,“ informoval riaditeľ podujatia Juraj Ivan.

Seminár pre trénerov

Na programe sú podľa jeho slov nielen šachové turnaje, ale aj medzinárodný seminár pre trénerov, organizačných pracovníkov a rodičov, živý šach či ďalšie spoločné aktivity. „O systéme výchovy mladých šachistov v susedných krajinách a na Slovensku sa účastníci seminára dozvedia z prednášok a v diskusiách s Kirillom Annenkovom z Ruska, Poliakom Andrzejom Matusiakom a Slovákom Rudolfom Diviakom,“ doplnil Ivan.

Rôzne formy trénovania

Milan Chovanec sa bude zaoberať typickými chybami v hre mladých šachistov, tréning mladého šachistu a rôzne formy trénovania priblíži Rudolf Diviak. „Cieľom prednášky je ukázať, ako nájsť typické chyby v hre jednotlivých mladých hráčov a spôsob, ako slabé miesta zmeniť na ich silné stránky v hre,“ ozrejmil riaditeľ podujatia. Juraj Pecháč predstaví tréning pomocou šachového portálu LearningChess a Vladimír Jacko pomocou portálu sachovetreningy.sk.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM