Marcel Mojžiš Vodný slalom

Medzinárodný tatranský slalom: Na 65. ročníku sa doplní nominačná tajnička do reprezentácie

Na 65. ročníku Medzinárodného tatranského slalomu (MTS) - Memoriáli Ondreja Cibáka sa v L. Mikuláši definitívne vyplní nominačná tajnička do reprezentácie. Jej 'krížovka' spočíva v štyroch pretekoch, rátajú sa tri najlepšie a ak ani to pri rovnosti bodov nepomôže, všetko rozlúskne nedeľa na MTS.

Ilustračný obrázok k článku Medzinárodný tatranský slalom: Na 65. ročníku sa doplní nominačná tajnička do reprezentácie
Foto: Slávka Kellová

Na trati s názvom Orava treba vyriešiť v podstate málo, aj keď posledný krok býva najťažší. V konkurencii 280 slalomárov z 15 krajín sa bude bojovať aj o body do rankingu ICF, pre slovenskú špičku však bude prvoradé úspešne dotiahnuť úsilie o reprezentačný dres na Svetové poháre a majstrovstvá Európy v Krakove.

Už len letmý pohľad na priebežné poradie (bez držiteľov zelenej karty singlistu Martikána a deblistov Hochshcornerovcov) veľa naznačuje. V singli sa od ostatných oddelila dvojička Beňuš, Slafkovský, medzi kajakárkami Dukátová a Kaliská, v debloch Škantárovci a Kučera – Bátik, medzi kajakármi Halčin a Šajbidor. Zhodou okolností si dvojičky vždy priradili zhodný počet bodov 14 a 10 za umiestenia v Čunove uplynulý víkend.

Otáznik sa vznáša v dvoch kategóriách nad treťou loďou, kajakárka Nevařilová si o tento post žiada najsilnejšie, najviac napätia vyvolávajú kajakári, kde sa natlačilo dovedna päť uchádzačov na tretí post. Medzinárodný tatranský slalom prilákal na štart kompletnú domácu špičku, chýbať budú jedine Martikán a Hochschornerovci, ktorí zamierili do USA na predmajstrovské preteky v Deep Creeku, s cieľom zmapovať dejisko MS'2014.

Program 65. ročníka MTS:

  • piatok 10. mája: medzinárodný slalom (nominačný), 9:45 C1m, K1ž, 13.00 C2, K1m, C1ž
  • sobota 11. mája: kvalifikácia MTS (nominačný), 9:45 C1m, K1ž, 13.30 C2m, K1m, C1ž
  • nedeľa 12. mája: semifinále MTS, 9:30 C1m, K1ž, C2, K1m, C1ž, finále 13:00

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM