Tomáš Batiz Správy

Mesto chce podporiť zaujímavú myšlienku: Vytvorí sa sieň tradícii pre poštové holuby?

Poštové holuby sa začali využívať na nosenie sprav už pred tisíckami rokov u starých Egypťanov. Tieto zvieratá majú bohatú históriu aj v našom meste, ktorú chce mikulášska radnica spoločne s členmi slovenského zväzu zachovať.

Ilustračný obrázok k článku Mesto chce podporiť zaujímavú myšlienku: Vytvorí sa sieň tradícii pre poštové holuby?
Zdroj: TASR

Sieň tradícií chovateľov poštových holubov chcú členovia slovenského zväzu s podporou mesta vytvoriť v Pongrácovskej kúrii. „Sieň by sme chceli otvoriť pri príležitosti 95. výročia založenia 1. spolku chovateľov poštových holubov,“ prezradil na stretnutí s primátorom Jánom Blcháčom Janko Včela, člen Občianskeho združenia chovateľov a priateľov chovu poštových holubov.

„Sieň by mala zmapovať celú históriu chovateľstva holubov, dokumenty, zápisnice pečatidlá, ocenenia a športové úspechy týchto vtákov. Otvoriť by ju chceli v roku 2018,“ informuje Viktória Čapčíková, hovorkyňa mesta Liptovský Mikuláš.

Nápomocný pri tvorbe stálej expozície, ktorá má pritiahnuť aj pozornosť turistov, bude aj riaditeľ Múzea Janka Kráľa Jaroslav Hric. Podľa slov primátora je aj toto jedna z aktivít, ktoré prispejú k oživeniu historického centra Liptovského Mikuláša.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM