Tomáš Batiz Správy

Mesto olympijských víťazov: 7 TOP flekov, kde si v Mikuláši môžete najlepšie zašportovať!

Liptovský Mikuláš je vďaka skvelým úspechom mikulášskych športovcov už niekoľko rokov pasovaný aj za mesto olympijských víťazov. Vybrali sme pre vás sedem miest, kde si vo voľnom čase môžete čo najlepšie zašportovať.

Ilustračný obrázok k článku Mesto olympijských víťazov: 7 TOP flekov, kde si v Mikuláši môžete najlepšie zašportovať!
Foto: Tomáš Batiz

Lezecká stena

Lezecký šport si dnes vo svete, ako aj na Slovensku nachádza čoraz viac priaznivcov. Pre niektorých je životným štýlom, pre iných predstavuje aktívnu formu relaxácie a odbúravania stresu. V každom prípade je lezenie prekrásnym športom, ktorý nám dáva priestor na prekonávanie vlastných limitov. Ak si chcete preveriť svoje lezecké schopnosti, navštívte priestory krytej plavárne.

Skatepark

Liptovskomikulášsky skatepark prešiel v roku 2015 rozsiahlou rekonštrukciou v rámci europrojektu Skateboard bez hraníc. V jednom z najväčších a najmodernejších skateparkov na Slovensku boli vybudované tri nové prekážky a štyri pôvodné boli zrekonštruované. Okrem skateboardingu  je tu možné aj inline korčuľovanie či jazda na kolobežkách cez prekážky.

Jazdectvo

Krásny šport obľúbený po celom svete. Jazda na koni má priaznivé účinky na zdravie a je výborným relaxom. Je vhodný pre deti aj dospelých, pokročilých aj začiatočníkov. V prostredí liptovských dolín môžete tak relaxovať a obdivovať tento krásny kút Slovenska. Jazdí sa prevažne vo voľnej prírode. Vhodné pre rodiny s deťmi, pre začiatočníkov ale aj skúsených jazdcov.

Adventure Golf

Adventure golf je nová a príjemná zábava pre celú rodinu, ako aj obľúbený rekreačný a profesionálny šport. Je to v podstate klasický golf zmenšený do veľkosti minigolfových dráh. Veľkosť dráh je však jediné, čo má Adventure golf spoločné s minigolfom, pretože spôsob hry je úplne odlišný.

Rafting – Areál vodného slalomu v Liptovskom Mikuláši

Počas dvoch hodín (cca 8–10 jázd) sa naučíte zdolávať umelo vytvorené vodné prekážky s pomocou inštruktora, ktorý túto trať poznajú veľmi dobre. Počas raftingu je čln pod dozorom záchrany z brehu. Splavuje sa na nafukovacích šesťmiestnych raftových člnoch. Aktivita je vhodné pre adrenalínových nadšencov.

Krytá plaváreň

Vo vode sa dá najlepšie oddýchnuť, ale aj zašportovať. Návštevníci mikulášskej plavárne majú k dispozícii 25 m dlhý plavecký bazén s maximálnou hĺbkou 1,8 m.

Rybolov

Rybolov je šport, pri ktorom si môžete oddýchnuť, je to príjemný relax na dušu a pri troche šťastia a šikovnosti s veľmi chutným výsledkom. Na Liptove je najideálnejším miestom lovu rýb LIPTOVSKÁ MARA ale aj rieky VÁH a BELÁ, ktoré sú vhodné aj pre muškárov. Široký výskyt kaprov, lieňov , bohaté zastúpenie lososovitých rýb ako aj dravcov – šťuka, ostriež, zubáč, sumec.

Zdroj: Mesto Liptovský Mikuláš
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM