Martin Grendel Od Vás

Mesto rieši problém s líškami

Radnica rieši čoraz častejšie návštevy líšok na najväčšom mikulášskom sídlisku.

Na základe viacerých sťažností občanov mesta, poznatkov pracovníkov mestskej polície i poznatkov Regionálnej veterinárnej a potravinovej správy je na najväčšom miestnom sídlisku Podbreziny a v jeho bezprostrednej blízkosti zaznamenávaný zvýšený výskyt líšok.

„S prihliadnutím na to, že v blízkosti hraníc s Poľskom je hlásených niekoľko desiatok ohnísk besnoty u líšok, ako aj z dôvodu iných ochorení líšok v Žilinskom kraji, vrátane liptovskomiku­lášskeho okresu, je potrebné občanov o situácii informovať. Z dôvodu ich ochrany i ochrany ďalších zvierat, vrátane psov a mačiek, musíme uvedený problém riešiť,“ povedal Ján Stupka, riaditeľ Regionálnej veterinárnej a potravinovej správy v Lipt. Mikuláši.

Pri riešení problému sú zainteresované viaceré organizácie – poľovné združenie, lesný úrad, RVPS, Verejnoprospešné služby, mestská polícia. Riaditeľ RVPS Ján Stupka sa preto obrátil na primátora mesta Alexandra Slafkovského so žiadosťou zvolať spoločné rokovanie zástupcov dotknutých subjektov. Jeho výsledkom majú byť návrhy účinných opatrení, ktoré eliminujú zvýšený výskyt líšok na území mesta, predovšetkým na sídlisku Podbreziny.

zdroj: mesto LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ foto: INTERNET

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM