Slávka Kellová Rôzne

Mesto vstupuje do nového roka s proinvestičným rozpočtom

Liptovskohrádocká samospráva vstupuje do nového kalendárneho roka podľa primátora Branislava Trégera s proinvestične nastaveným rozpočtom a chce si naďalej udržať minimálnu mieru úverového zadlženia, aby dokázala ľahšie zvládnuť dosahy prehlbujúcej s

„Vlani sme zrealizovali všetky plánované investičné akcie, medzi ktorými dominovala rekonštrukcia centrálnej zóny či odovzdanie takmer stovky nájomných bytov. Veľkým pozitívom je, že sme hospodárili s prebytkom a ušetrili tak značnú časť finančných prostriedkov,“ zdôraznil pre TASR primátor Liptovského Hrádku.

Tohtoročnou prioritou je podľa neho ďalšie vylepšovanie mestskej infraštruktúry. „Budeme kompletne renovovať objekt materskej školy na Hradnej ulici. Chceme odovzdať ďalších sto bytov, vybudovať ľadovú plochu na korčuľovanie, nasvietiť priechody pre chodcov, vymeniť časť verejného osvetlenia,“ spresnil Tréger.

Štát bude podľa neho musieť šetriť verejné financie, čo sa citeľne dotkne i samospráv. „Pripravili sme sa na to tak, že sme si vytvorili rezervu na vykrytie chodu v prípade naplnenia nepriaznivých prognóz. Neradi by sme išli do zadlžovania, lebo debet je v podstate cesta do pekla a zastavenie možností rozvoja,“ zdôraznil.

„Hospodárenie bez nadmerných úverov je veľmi podstatným faktorom. V novembri sme definitívne splatili dávnejší úver na dobudovanie skládky tuhého komunálneho odpadu. Ak nerátam pôžičku Štátneho fondu rozvoja bývania, ktorú prakticky splácajú nájomníci, Liptovský Hrádok momentálne nemá žiadne úvery,“ dodal primátor.

zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM