Tomáš Batiz Správy

Mesto zverejnilo zaujímavú výzvu: Milovníci dvoch kolies, zbystrite pozornosť!

Dlhé zimné mesiace sú už za nami a čoraz silnejšie sa pomaly, ale isto, začína už aj u nás prejavovať jar. Práve toto obdobie je priam ideálne na osedlanie bicyklov. Liptáci majú teraz o dôvod naviac!

Ilustračný obrázok k článku Mesto zverejnilo zaujímavú výzvu: Milovníci dvoch kolies, zbystrite pozornosť!
Zdroj: TASR

Do národnej kampane zameranej na podporu nemotorovej dopravy s názvom Do práce na bicykli sa prihlásila aj naša mikulášska samospráva. „Prínosom je utuženie zdravia zúčastnených a zlepšenie životného prostredia. Najlepší súťažiaci dostanú od predstaviteľov mesta hodnotné vecné ceny. Navyše s naším partnerským mestom Galanta súťažíme o to, z ktorého mesta budú úspešnejšie tímy,“ povedala Soňa Višňovská, vedúca oddelenia marketingu Mestského úradu v Liptovskom Mikuláši.

Po registrácii samospráv vytvoria zamestnanci firiem, inštitúcií a organizácií dvoj- až štvorčlenné tímy. Počas celého mája budú do práce jazdiť na bicykli a počet najazdených kilometrov zaevidujú na internetovej stránke www.dopracenabicykli.eu. Hlavnou motiváciou pre zapojenie sa do súťaže má byť pre ľudí najmä dobrý pocit, že šetria svoje zdravie, peniaze i životné prostredie.

Tretí ročník projektu, vyhláseného pod záštitou ministerstva dopravy, má zábavnou formou podporiť rozvoj trvalo udržateľnej mobility v mestách a podnietiť samosprávy, aby vytvárali na svojom území vhodné podmienky na využívanie cyklistickej dopravy. Zároveň má motivovať aj zamestnávateľov, aby vytvorili vo svojich sídlach podmienky pre zamestnancov, ktorí dochádzajú do práce na bicykli.

foto: Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM