Tomáš Batiz Správy

Meteorológovia varujú náš okres: Na toto si treba dať bacha!

Zima ešte určite nepovedala posledné slovo. Potvrdzujú to aj slová meteorológov, ktorí vydali pre náš okres výstrahu II. stupňa.

Ilustračný obrázok k článku Meteorológovia varujú náš okres: Na toto si treba dať bacha!
Foto: Tomáš Batiz

Meteorológovia zo SHMÚ sa opäť špeciálne zamerali na náš okres. Pre Liptovský Mikuláš vydali výstrahu druhého stupňa. "V okrese Liptovský Mikuláš sa na hrebeňoch Tatier miestami očakáva výskyt vetra, ktorý dosiahne krátkodobo v nárazoch rýchlosť 115 – 140 km/h, píšu meteorológovia na svojej oficiálnej stránke.

Na nepríjemný vietor sa musíme pripraviť od 22.2.2017 12:00 do 23.2.2017 12:00.

Výskyt silného vetra sa netýka len vysokých nadmorských výšok. Od utorka 21. februára až do stredy 22. februára 17:00 platí výstraha prvého stupňa na horách od nadmorskej výšky cca 1500 m, kde sa očakáva rýchlosť vetra 90 – 115 km/h.

Na silný vietor sa musíme pripraviť aj v nižších polohách. „V okrese Liptovský Mikuláš sa očakáva výskyt vetra, ktorý dosiahne krátkodobo rýchlosť 65 – 75 km/h,“ poznamenali meteorológovia.

Ako ďalej dodali pracovníci SHMÚ, táto rýchlosť predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity. Predpokladaná rýchlosť vetra je v danej ročnej dobe a oblasti bežná, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM