Slávka Kellová Futbal

MFK Tatran odmenil svojich najlepších

Mestský futbalový klub z Liptovského Mikuláša sa otvára verejnosti. Počas prvého kultúrneho večera v jeho takmer storočnej histórii odkryl v pondelok 5. decembra bohatú minulosť liptovskomikulášskeho futbal a odmenil svojich najlepších hráčov.

Zhruba 500 divákov v liptovskomi­kulášskom Dome kultúry bolo svedkom historicky prvého verejného vystúpenia klubu v kultúrnom prevedení. Na jednom pódiu sa tak predstavili zástupcovia Liptovského, Stredoslovenského ako aj Slovenského futbalového zväzu, funkcionári klubu, tréneri, hráči, ale aj pamätníci okoličianskeho futbalu.

Počas večera boli vyhlásení najlepší hráči „A“ mužstva a z 11 mládežníckych kategórií. Za seniorov dostal najvyššie ocenenie Martin Labaška. „Veľmi ma to teší, ďakujem tým ľuďom alebo fanúšikom čo za mňa hlasovali. Za tých pár mesiacov, čo som tu, to však nie je výsledok len mojej práce, ale práce celého mužstva, že sme hrali, že mi prihrávali, ako aj trénera,“ hovorí Labaška, ktorého najvýraznejšími momentmi v ostatnej sezóne bol hneď prvý gól po nástupe v Ružomberku, ako aj dve presne mierené strely v Petržalke.

Počas večera slávnostne predstavili klubový dres, v ktorom hráči vybehnú na trávnik v sezóne 2012/2013. Hlavným sponzorom sa stala spoločnosť Sportika. Tá bude mestský klub Tatran obliekať do konca roka 2013. Najlepší námet dresov vzišiel od žiakov futbalových tried zo základnej školy v Okoličnom.

„Počas večera boli nejaké chybičky. Verím, že do budúceho ročníka ich odstránime. Ale dôležité je to, že rodičia videli svoje deti, že funkcionári videli svojich zástupcov klubu a že sa chlapci mohli tešiť z pekných darčekov,“ uzatvára priebeh večera Martin Pohlod, výkonný riaditeľ MFK Tatran, ktorý si k Vianociam želá najmä lepšie finančné zázemie pre klub, ako aj záchranu všetkých tímov v nasledujúcej sezóne.

foto: skk

futbal_galavecer
75
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM