Slávka Kellová Vodný slalom

Michal Martikán pokrstil kanál z ríše snov

V krajine tiav a rozsiahlych púští sa od minulého týždňa jazdí vodný slalom. Na vlastné oči sa o tom bol presvedčiť náš reprezentant Michal Martikán (32), ktorý sa stal krstným otcom vodnoslalomárskeho kanálu z ríše snov.

Informuje o tom na svojich stránkach portál Pluska. Spojené arabské emiráty sú zrejme posledným miestom na tejto zemeguli, kde by sme si vedeli predstaviť, žeby sa tu mohol vodný slalom jazdiť. „Je to niečo fantastické, že práve v tejto krajine vznikol taký areál,“ nadchýnal sa štvornásobný olympijský medailista Michal Martikán. Kanál sa volá Wadi Adventure. Postavili ho tento rok. Vznikol doslova uprostred vyprahnutej púšte neďaleko známeho pohoria Jebel Hafeet.

„Prvýkrát na vlastné oči som ho videl tesne pred sviatkami. Bolo to, fakt, niečo neskutočné, že v zime som mohol jazdiť pri teplote takmer tridsať stupňov. Kanálom tečie krásna čistá voda. Dá sa jazdiť na ňom aj v noci pri umelom osvetlení. Vynikajúce je, že som za takouto parádou cestoval iba päť hodín,“ pokračoval Michal. Ako jednému z najlepších vodných slalomárov v histórii sa mu ušlo pocty pokrstiť tento skvost.

„Jazdil som na ňom ako prvý. Veľmi si to vážim. Dokonca ma Arabi poprosili, aby som ho zdokonalil a upravil natoľko, aby bol z neho naozaj jeden špičkový svetový kanál. Je na ňom ešte dosť roboty, ale pre nich to zrejme nebude žiadny problém, keď už dokázali takéto niečo postaviť,“ prezradil nášmu denníku Martikán.

Skrotil aj surferskú vlnu

Náš reprezentant si jazdu na unikátnom kanáli užíval niekoľko dní. Už pri prvom splave trate, ktorá meria vyše jedného kilometra, sa Arabi čudovali. Najmä tomu, keď skúšal skrotiť takmer šesťmetrovú vlnu. „Bola naozaj až taká veľká. Skúšal som aj surferské vlny. Aj tí tam majú vytvorené skvelé podmienky,“ vysvetľoval Michal

zdroj: pluska.sk foto: SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM