Slávka Kellová Iné športy

Mikuláš hostil krajské kolo v šachu

V Centre voľného času v Liptovskom Mikuláši sa konalo krajské kolo v šachu základných a stredných škôl. Mikulášski zástupcovia sa v silnej konkurencii nestratili.

Slovenská asociácia športu na školách usporiadala ostatný piatok v Centre voľného času v Liptovskom Mikuláši Majstrovstvá žilinského kraja v šachu základných a stredných škôl. Súťažiaci bojovali o miestenky na Majstrovstvá Slovenska. Tie by sa mali podľa slov riaditeľa turnaja Juraja Ivana uskutočniť už v januári budúceho roka a dejiskom by mal byť opäť Liptovský Mikuláš.

V kategórii chlapcov základných škôl sa z víťazstva radoval Adam Kerdík (ZŠ Ružomberok). Len tesne za ním skončil Ondrej Mráz (Gymnázium v LM) a tretie miesto si postrážil Tomáš Adamčiak (ZŠ Demänovská cesta v LM).

Medzi dievčatami jednoznačne triumfovala domáca Monika Mrázová (Gymnázium Liptovský Mikuláš). Druhé miesto obsadila Nikola Konkoľová (ZŠ Ľubochňa) a z tretej priečky sa radovala Henrieta Ballová (ZŠ Ružomberok).

Kategóriu stredných škôl medzi chlapcami vyhral Juraj Druska (Gymnázium Ružomberok). Druhé miesto ostalo v Liptovskom Mikuláši zásluhou Martina Mráza (Gymnázium Liptovský Mikuláš), ktorý dokázal predbehnúť tretieho Ľubomíra Vnenka (Gymnázium Trstená).

V kategórii stredoškoláčok výrazne chýbala bronzová z ostatných Majstrovstiev Európy v šachu – Karolína Turková, ktorá sa práve nachádzala na turnaji v Poľsku. V oslabenej konkurencii sa tak z víťazstva tešila Andrea Briestenská (Gymnázium Čadca). Druhé miesto obsadila Margaréta Drozdíková (Gymnázium Ružomberok) a tretie Erika Baranovičová (Gymnázium Dolný Kubín).

Rozhovor nám po zápase poskytol Juraj Druska, víťaz kategórie stredných škôl a Andrea Briestenská, ktorá zvíťazila v kategórii stredných škôl:

**Juraj: ** „Otvorene to poviem, Andrea hrala dobre, potom však spravila chybu a nakoniec som to vyhral.“

**Andrea: **„Juraj Druska je veľmi kvalitný a pre mňa dosť silný hráč. Mohla som ho však aj poraziť. V istej pasáži som stála veľmi dobre.“

Juraj Ivan (riaditeľ turnaja) „Na tomto turnaji sa zišla veľká konkurencia. Očakávam, že tí čo postúpili na Majstrovstvá Slovenska budú veľmi dobre reprezentovať žilinský kraj, a myslím si, že majú šancu vyhrať aj Majstrovstvá Slovenska.“

Pali Tomčík

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM