Tomáš Batiz Správy

Mikuláš, Jánošík ešte ok, ale Einstein? Nevšedné podujatie nielen pre turistov! FOTO

Pre návštevníkov Liptova je od budúceho týždňa pripravený bohatý kultúrny program v historickom centre Liptovského Mikuláša.

Ilustračný obrázok k článku Mikuláš, Jánošík ešte ok, ale Einstein? Nevšedné podujatie nielen pre turistov! FOTO
12
Galéria
Zdroj: Mesto Liptovský Mikuláš

V Múzeu Janka Kráľa ožijú postavy spojené s históriou centra Liptova – Mikuláš, Jánošík či najslávnejší uhorský primáš Jožko Piťo.

„Náš program je krátkou ochutnávkou histórie mesta. Nechceme nudiť, práve naopak, chceme zabaviť, vzbudiť záujem,“ povedal riaditeľ mestského múzea Jaroslav Hric.

Zaujímavosti z histórie mesta

Program Nechajte sa zlákať sa uskutoční každú stredu od 17. januára do 21. marca a je vhodný aj pre rodiny s deťmi. Sprievodcom bude postava Svätého Mikuláša. „Vybrali sme to najzaujímavejšie z našej histórie. Prebehne ukážka súdu so slávnym zbojníkom Jurajom Jánošíkom, na husliach zanôti náš krajan Jožko Piťo, najuznávanejší primáš v Uhorsku. Všetkých asi prekvapí Albert Einstein, ktorý bol žiakom nášho rodáka a zároveň svetovo uznávaného vedca Aurela Stodolu a každému radi prezradíme aj to, prečo je Liptovský Mikuláš kolískou slovenského tanga,“ priblížil Hric.

Turistov do mesta dovezie autobus

Keďže v zime je najviac turistov v Demänovskej doline, bude odtiaľ premávať aj bezplatný večerný City bus. Ponuku však môžu využiť všetci dovolenkári a návštevníci regiónu. „Naším cieľom je ukázať návštevníkom Liptova, že je dôvod na to, aby navštívili centrum mesta,“ povedal predseda predstavenstva Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Liptov Ján Blcháč.

Bezplatný City bus vyráža zo strediska Jasná o 19.00 h z centrálneho parkoviska a postupne prechádza celou dolinou, cez Demänovú až do Liptovského Mikuláša, kde má konečnú zastávku v blízkosti historického centra pri Dome kultúry.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM