Tomáš Batiz Správy

Mikuláš je dejiskom festivalu PAN: Na Liptov prilákal stovky nadšencov pantomímy

Zaujímavé súťaže, 16 tvorivých dielní a workshopy, pokus o Guinnessov rekord, ale aj množstvo zábavy a prehliadok prinesie v poradí 24. ročník festivalu PAN.

Ilustračný obrázok k článku Mikuláš je dejiskom festivalu PAN: Na Liptov prilákal stovky nadšencov pantomímy
Foto: Romana Buganová / Zdroj: Dnes24.sk

Celonárodná prehliadka pantomímy a pohybových divadiel s medzinárodnou účasťou začala od utorka 21. novembra a potrvá do soboty 25. novembra. Do Liptovskom Mikuláša zavítajú približne štyri stovky mladých nadšencov divadla.

Výučba pantomímy

Od stredy 22. novembra naplní umelecký pohyb Dom kultúry v Liptovskom Mikuláši, Súkromnú základnú umeleckú školu a všetky priľahlé priestory mesta vhodné na výučbu pantomímy, žonglovania či klaunovania. Viac ako 350 študentov, mladých ľudí a detí z celého Slovenska i zo zahraničia sa bude vzdelávať v 16 tvorivých dielňach pod vedením odborníkov a profesionálov. „Chceme divákov i účastníkov vždy niečo nové naučiť, pobaviť ich kvalitným pohybom, zaujať, ba aj inšpirovať,“ doplnil Kasprzyk.

Improvizácia trojčlenných družstiev

Na festivale sa predstavia študenti a profesori pražskej Hudobnej a tanečnej fakulty Akadémie múzických umení (HAMU), divadlo nepočujúcich umelcov Tiché iskry či nemecké divadlo pre deti Pohybs' und Konsorten. Podľa organizátora bude k vrcholu podujatia už tradične patriť súťaž v improvizovaní trojčlenných družstiev, ako aj individuálne súťaže. Vyhlásenie výsledkov sa uskutoční v sobotu 25. novembra.

Mím Miroslav Kasprzyk a Dom kultúry organizujú festival PAN v spolupráci s mestom Liptovský Mikuláš a Súkromnou základnou umeleckou školou Liptovský Hrádok. Podujatie finančne podporil aj Fond na podporu umenia.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM