Tomáš Batiz Hokej

Mikuláš potrebuje k záchrane dva body: Tuhý boj o druhú miestenku

Hokejisti Liptovského Mikuláša zdolali na domácom ľade Skalicu. O postupe sa ale ešte bude rozhodovať.

Ilustračný obrázok k článku Mikuláš potrebuje k záchrane dva body: Tuhý boj o druhú miestenku
Foto: Tomáš Batiz / Zdroj: Dnes24.sk

Hokejisti Liptovského Mikuláša zvíťazili v deviatom kole baráže o účasť v Tipsport Lige nad Skalicou 2:0 a urobili tak výrazný krok k definitívnej záchrane. Liptáci majú pred záverečnými tromi zápasmi 21 bodov a šesťbodový náskok pred druhou Detvou, ktorá na svojom ľade zvíťazila nad Trenčínom aj po druhý raz v priebehu play out, tentokrát 3:1.

Potrebujú dva body

Ak Liptovský Mikuláš zvíťazí v zostávajúcich troch zápasoch aspoň raz po predĺžení, prípadne samostatných nájazdoch, predstaví sa v Tipsport Lige aj v budúcej sezóne. Na záchranu potrebujú Liptáci 23 bodov, tretia Dukla Trenčín ich môže získať maximálne 22. Musela by však vo všetkých zostávajúcich zápasoch zvíťaziť v riadnom hracom čase.

Detva s veľkou šancou

Veľmi dramatický boj bude o druhé postupové miesto, na ktorom je po deviatom kole Detva. Pred Duklou má náskok dvoch bodov a v ďalších dvoch kolách sa predstaví na domácom ľade. Najskôr hostí v piatok 9. apríla Liptovský Mikuláš a o dva dni neskôr v nedeľu 11. apríla Skalicu. V poslednom kole cestuje do Trenčína.

Naopak, Trenčania cestujú dvakrát za súpermi, najskôr do Skalice a potom na Liptov. V priamom súboji o záchranu sa tak Dukla s Detvou môže stretnúť v utorok 11. apríla v poslednom kole.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM