Tomáš Batiz Správy

Mikuláš sa zapojil do cyklistickej kampane: Koľko Liptákov bude súťažiť?

Mesto Liptovský Mikuláš, sa po úspechoch v posledných rokoch, opätovne aj tento rok zapája do národnej kampane s názvom Do práce na bicykli 2018.

Ilustračný obrázok k článku Mikuláš sa zapojil do cyklistickej kampane: Koľko Liptákov bude súťažiť?
Zdroj: TASR

Ekologicky a zdravo na bicykli sa do práce tento rok v našom meste rozhodli jazdiť vyše tri stovky z vás. Do celonárodnej kampane je prihlásených až 92 tímov, kým minulý rok ich bolo 42. Dnes si na mestskom úrade zástupcovia tímov prevzali štartovacie balíčky.

„Tešíme sa zo záujmu, ľudia využívajú aj alternatívne druhy dopravy, aby šetrili životné prostredie a zároveň podporili svoj zdravý životný štýl,“ povedal Gabriel Lengyel z oddelenia dopravy na mestskom úrade.

Vnútromestská cyklotrasa

Miestna radnica podporuje tento druh športu skvalitňovaním možností technickej vybavenosti. „Podarilo sa nám napríklad pripraviť pred časom päťkilometrový chodník od hotela Jánošík po Podbreziny, následne sa od roku 2015 venujeme cyklochníku od hotela Jánošík smerom na LVS-ku, časť je zrealizovaná a časť ideme dokončiť až po štreku, možno sa nám ho podarí potiahnuť až do Liptovskej Ondrašovej,“ prezradil primátor Ján Blcháč.

Šéf mikulášskej radnice ďalej pokračoval: „Sme úspešní v budovaní cyklotrás, pribudne časť vnútromestskej cyklotrasy od Štefánikovej ulice až po Park Márie Rázusovej Martákovej a verím, že budeme úspešní aj v ďalších etapách, teda v napojení cez Alexyho ulicu až na cyklochodník pri Váhu pri garážach,“ prezradil primátor Ján Blcháč.

Pripravujú ďalšie časti cyklochodníka

Okrem toho mesto pripravuje aj ďalšie časti cyklochodníka od sútoku Smrečianky po Okoličiansky most a spoločne so Závažnou Porubou, Beňadikovou, Uhorskou Vsou, Podturňou a Liptovským Hrádkom chce mesto vytvoriť združenie na podporu realizácie cyklochodníkov až do Liptovského Hrádku. „Spolu s Liptovským Trnovcom uvažujeme o predĺžení cyklochodníka z aquaparku do Trnovca. Myslím si, že v porovnaní s inými mestami charakteru, ako je náš Mikuláš, sa nemáme za čo hanbiť,“ ukončil primátor.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM