Slávka Kellová Iné športy

Mikuláš strelil 22 gólov

Liptovské futsalové derby medzi MFK Liptovský Mikuláš a ŠK KU Ružomberok skončilo vysokým víťazstvom domáceho MFK. Konečné skóre sa vyšplhalo na výsledok 22:1.

Zo začiatku pôsobila domáce mužstvo rozpačitým dojmom, možno pod ťažobou dôležitosti duelu. Do 10 minúty to bol vyrovnaný zápas so skóre 2:0. Mikulášania trestuhodne spálili 2 čisté šance. Následne mali hostia veľkú príležitosť na korigovanie na 2:1, našťastie však netrafili odkrytú bránu domácich. Krátko na to Mikulášania strelili upokojujúci tretí gól. Rozhodujúce boli posledné dve minúty 1. polčasu , kde súpera definitívne zlomili. Počas jedného striedania sa domácim podarilo streliť 4 góly a upraviť na polčasových 8:0. V druhom dejstve sa už na hosťoch začala prejavovať únava. Pricestovali iba 6 do poľa, pričom ešte na mieste, po upozornení rozhodcom prišli o ďalšieho hráča (Trest za ŽK). Čoraz častejšie domáci prečíslovali Ružomberčanov v ich obrannom pásme a aj preto narastalo skóre v prospech mikulášskych hráčov. Nedá sa nespomenúť , že vysokoškoláci sa aj za nepriaznivého stavu snažili neustále hrať dopredu, čo prispelo k dynamike stretnutia. Mikulášanom sa teda podarilo spraviť ďalší dôležitý krôčik k vytúženému play off.

MFK Liptovský Mikuláš – ŠK KU Ružomberok 22:1 (8:0)

MFK LM: Špernoga© – Majláth, Zeleňák, Pastva, Balážik – V Monka, Lipták, Sluka, Král ** ŠK KU Ružomberok**: Dvorský – Orolín, Jančí © , Pečko, Lovasovič, Jurčo **Góly: **Pastva 6, Majláth a Monka po 4, Zeleňák a Sluka po 3, Lipták 2 – Pečko

Pavol Balážik foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM