Tomáš Batiz Futbal

Mikulášan Dominik Kružliak (20): Bola to úžasná sezóna

Ružomberčania skončila v tomto ročníku Fortuna ligy na treťom mieste. Veľký podiel na tom má aj Mikulášan Dominik Kružliak.

Ilustračný obrázok k článku Mikulášan Dominik Kružliak (20): Bola to úžasná sezóna
Zdroj: TASR

Kružliak nastupoval v základnej zostave takmer počas celej sezóny. Pri absencii Mareka Sapuru si dokonca už ako 20-ročný vyskúšal rolu kapitána ružomberského klubu. „Určite áno, hoci jeseň nebola ani z mojej strany ani zo strany Ružomberka veľmi vydarená. Nedarilo sa nám podľa predstáv a dostávali sme aj veľa zbytočných gólov. Jar nám však vyšla,“ prezradil pre oficiálnu stránku Fortuna ligy Kružliak.

Postup do Európskych súťaží

Pre Ružomberčanov bol dôležitý práve posledný zápas s Podbrezovou, po ktorom si zaistili tretie miesto vo Fortuna lige ako aj postup do Európskej ligy, čo bolo pre klub z Liptova predsezónnym cieľom. „Chalani chýbali, sú dôležitou súčasťou našej zostavy. Nahradili ich mladí hráči, a hoci sme sa určite nevyhli chybám, myslím si, že sme to zvládli. Veľmi nás podržal brankár Matúš Macík. Súperovi chytil viacero veľmi dobrých príležitostí,“ vrá­til sa k duelu na Horehroní Dominik Kružliak.

"Všetci sme boli neskutočne šťastní, veď sa nám podarilo po dlhých jedenástich rokoch dostať Ružomberok do predkola Európskej ligy. Oslavy boli tomu náležité,“ usmieval sa 20-ročný obranca

Zastavili sa aj na pumpe

Boj o Európu bude ešte v poslednom zápase napínavý. O zostávajúcu štvrtú miestenku sa pobijú až tri mužstvá. Istotu postupu už majú Ružomberčania, ktorí po poslednom zápase mohli oslavovať. „Cestou naspäť do Ružomberka sme sa zastavili hneď na prvej pumpe a kúpili sme si šampanské. V autobuse sme potom spievali, kričali, skandovali… Užili sme si to. Zahrať si na európskej scéne je snom každého futbalistu. Znamená to veľa pre mňa aj pre klub. Na zápasy sa veľmi teším,“ prezradil v rozhovore pre Fortuna liga mladý Kružliak.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM