Tomáš Batiz Šport

Mikulášania odštartovali sezónu na Morave: Ako sa darilo mladým Liptákom?

Mladá mikulášska výprava v bikrose bodovala v prvých dvoch kolách Moravskej ligy. V silnej konkurencii sa presadili aj Liptáci.

Ilustračný obrázok k článku Mikulášania odštartovali sezónu na Morave: Ako sa darilo mladým Liptákom?
Zdroj: Dnes24.sk

Výprava bikrosového klubu z Liptovského Mikuláša úspešne reprezentovala na úvodných dvoch kolách Moravskej lige v bikrose. Liptáci v bielo-modrých dresoch sa nestratili v početnej medzinárodnej konkurencii medzi Čechmi, Ukrajincami, Maďarmi a Poliakmi. „Do hlavného finále sa podarilo prebojovať Hugovi Hanákovi a Jakubovi Krnáčovi v kategórii 13–14 rokov. Hugo Hanák skončil na 4. mieste a Jakub Krnáč na 6. mieste. Ich tímoví kolegovia Adrián Kružliak a Samo Kováč skončili tesne pred bránami hlavného finále,“ poznamenal Roman Tuchyňa z mikulášskeho oddielu.

V kategórii deväť a desaťročných sa v rozjazdách darilo Paľkovi Kováčovi, avšak jazda v B-finále sa mu nepodarila. „Paľko Kováč po výborných umiestneniach v rozjazdách, kde končil na 1.-3. mieste, mal v B-finále smolu, spadol a neprebojoval sa do hlavnej finálovej jazdy,“ povedal Tuchyňa.

V mimoriadne ťažkej kategórii 13 a 14 ročných pretekárov sa ocitol Hugo Hanák. Jeho výkon stačil na štvrtú priečku. „V druhom nedeľnom kole Moravskej Ligy nás potešil Hugo Hanák, keď sa umiestnil v hlavnom finále na 4. mieste,“ dodal na záver Tuchyňa.

foto: Roman Tuchyňa

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM