Slávka Kellová Rôzne

Mikulášania, pozor na falošných kontrolórov!

Médiá už takmer pravidelne informujú o tom, ako sa neznámi ľudia pokúšajú dostať do domácností občanov vydávajúc sa za pracovníkov nejakej spoločnosti. Podozrenia z falošných kontrolórov má aj liptovskomikulášska pobočka Sociálnej poisťovne.

Pobočka Sociálnej poisťovne v Liptovskom Mikuláši dostala indície, že podobné pokusy o zneužitie dôvery občanov sa objavili už aj v Liptovskom Mikuláši. Upozornili ich na to samotní občania. Falošní kontrolórovia navštevujú domácnosti a môžu sa od obyvateľov snažiť vylákať peniaze za „pokuty“, vydávajú sa za posudkových lekárov, ktorí kontroly nikdy nevykonávajú, alebo sa chcú nenásilne dostáť do domácností.

„Upozorňujeme na to, že každý zamestnanec Sociálnej poisťovne, ktorý vykonáva kontrolu dodržiavania liečebného režimu sa automaticky a bez vyzvania preukazuje služobným preukazom aj občianskym preukazom a zásadne nevstupuje do bytu,“ informuje Lenka Kasanická, pracovníčka tunajšej pobočky.

Služobný preukaz je kontrolór povinný predložiť súčasne s občianskym preukazom. „V prípade, že kontrolór nezastihne poistenca počas pracovnej neschopnosti doma, resp. na určenej adrese, necháva v schránke oznámenie o čase výkonu kontroly,“ dodáva Lenka Kasanická.

ilustračné foto: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM