Tomáš Batiz Hokej

Mikulášania s ďalšou prehrou: Z Nitry si vezú sedem inkasovaných gólov

Hokejisti Liptovského Mikuláša to budú mať v boji o play off ešte poriadne ťažké. V 42. kole Tipsport ligy nestačili na Nitru.

Ilustračný obrázok k článku Mikulášania s ďalšou prehrou: Z Nitry si vezú sedem inkasovaných gólov
Zdroj: TASR

Hostia pricestovali do Nitry v oklieštenej zostave. Na opačnej strane nastúpili Nitrania už s dvomi americkými posilami. Prvý gól padol už v 3. minúte, keď vyslal „štipľavú“ strelu na Košarišťana práve nový muž v nitrianskom drese Troy Milam a puk **dorazil Paulovič – 1:0. V 12. minúte zvýšil na 2:0 presilovkovým tečom Mezei. Zlú prvú tretinu pre Liptákov podčiarkol gólom v oslabení v 15. minúte Slovák, ktorý vyhnal z brány Košarišťana. Na jeho miesto prišiel Hollý.

Kanonáda domácich

Do druhého dejstva nastúpili hostia lepšie a boli dôstojnejším súperom pre Nitru. V 25. minúte prvýkrát inkasoval aj domáci brankár Lawson, ktorého prekonal presnou strelou Paukovček – 3:1. V 26. minúte ukázal prehľad domáci útočník Bradley, ktorý našiel Macíka, ale tomu dobre zmenšil strelecký uhol Hollý. O dve minúty už ale toľko šťastia nemal, pretože ho prekonal strelou švihom Troy Milam – 4:1. V 32. minúte opečiatkoval tečom žŕdku Matúš Sukeľ. Do druhej prestávky stihli Nitrania ešte raz udrieť. V 39. minúte pretlačil puk za Holléh Macík – 5:1.

Gólový záver Liptákov

Rovnako ako skončila druhá tretina, tak začala tretia. V 44. minúte napriahol v presilovej hre Versteeg a jeho strela skončila v bráne – 6:1. V 46. minúte Paukovček obkorčuľoval Mezeia a prácu prvého menovaného dokončil Jakub Sukeľ, ktorému puk zastavil pred odkrytou bránou – 6:2. Podobná situácia sa zrodila aj v 55. minúte, keď po strele Macíka dorážal za bezmocného Hollého J. Ručkay – 7:2. V 58. minúte mal veľkú príležitosť domáci Bradley, ale potvrdilo sa známe nedáš-dostaneš. V následnom rýchlom protiútoku sa pekne presadil Huna – 7:3. O pár sekúnd strelili Liptáci aj štvrtý gól zásluhou Krišku, ktorý prepálil Lawsona. Skóre zápasu sa tak zastavilo na 7:4.

HK Nitra – MHK 32 Liptovský Mikuláš 7:4 (3:0, 2:1, 2:3)

  • Góly: 3. Paulovič (T. Milam, Mezei), 12. Mezei (H. Ručkay, Paulovič), 15. Slovák (H. Ručkay, J. Milam), 28. T. Milam (Krištof, Mezei), 39. Macík (Bradley, Rýgl), 44. M. Versteeg (Rýgl, J. Ručkay), 55. J. Ručkay (Macík, Bradley) – 25. Paukovček (Števuliak, Huna), 46. J. Sukeľ (Paukovček), 58. Huna, 59. Kriška (Nádašdi, Števuliak) R
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM