Pavol Tomčík Futbal

Mikulášania z Michaloviec s prázdnymi rukami

Futbalisti Liptovského Mikuláša chceli a túžili po povzbudzujúcom utorňajšom víťazstve v Dolnom Kubíne potvrdiť stúpajúcu formu i v sobotu podvečer na ihrisku silných Michaloviec. Zemplínčania však nenechali nič na náhodu a súpera z Liptova zostrelili dvomi gólmi.

Ilustračný obrázok k článku Mikulášania z Michaloviec s prázdnymi rukami
Foto: Tomáš Batiz

Zápas 25. kola druhej futbalovej ligy sa pred početnou diváckou kulisou začal lámať už v jeho úvode. Obrana Liptákov spoločne s vynikajúcim Šavolom v bráne odolávala zdatnému a silnému protivníkovi len prvú štvrťhodinku. Domácich na koňa následne posadil umiestnenou hlavičkou k ľavej žrdi Miroslav Božok – 1:0.

Od tohto momentu sa „východniari“ do svojho súpera ešte viac opreli a už do polčasu mohlo pokojne na svetelnej tabuli svietiť skóre 5:0. Obraz hry sa nezmenil ani v druhom polčase, ba práve naopak, domáci po vzore z úvodného dejstva pridali aj druhý gól. Strelou z voleja sa oň postaral Dominik Kunca. Kedže v ďalšom priebehu už gól nepadol, zverenci trénera Jána Karaffu po prehre 0:2 ostávajú aj naďalej poriadne „namočení“ v pásme zostupu.

MFK Zemplín Michalovce – MFK Tatran Liptovský Mikuláš 2:0 (1:0)
Góly: 15. Božok, 57. Kunca
Rozhodoval: Fajčík
ŽK: 82. Chomistek, 89. Pastva (obaja L. Mikuláš)
Divákov: 1190

Ján Karaffa (tréner Liptovského Mikuláša): „Súper hral dobre. Jeho kombinačná hra na klzkom teréne nám robila problémy. Išli sme sem s určitým taktickým zámerom, ktorý bohužiaľ nevyšiel. Domáci hrali skutočne dobre, a tak mi neostáva nič iné, len im poblahoželať. Musíme sa pripraviť na veľmi dôležitý zápas s Dubnicou.“

Matej Šavol (brankár Liptovského Mikuláša): „Dnešný zápas sa mi hodnotí ťažko. Chceli sme aspoň jeden bod. Chýbala nám kvalita dopredu, neboli sme vôbec nebezpeční pre súpera. Do druhého polčasu sme nastúpili s tým, že chceme niečo urobiť s výsledkom, ale opäť sme dostali gól a proti takémuto súperovi sa za takého stavu hrá ťažko.“

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM